Gazze Sağlık Bakanlığı: Şifa Hastanesi'ndeki refakatçiler infaz ediliyor

Gazze Sağlık Bakanlığı: Şifa Hastanesi'ndeki refakatçiler infaz ediliyor
Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi'ndeki Şifa Hastanesi'ne İsrail ordusu tarafından düzenlenen saldırıları kınadı.

Yapılan açıklamada, hastanenin 13 gündür İsrail askerleri tarafından kuşatıldığı ve çevresindeki evlerin yıkıldığı belirtildi. İsrail'in hastaneye yönelik baskınlar sırasında hastaların refakatçilerini infaz ettiği, tutukladığı ve zorla başka yerlere göç ettirdiği iddia edildi. Ayrıca, yoğun bakım ünitelerindeki hastaların İsrail askerleri tarafından gözaltında tutulduğu ve sağlık personelinin alıkonulduğu ifade edildi. Bakanlık, İsrail'in hastaneye yapılan saldırılar nedeniyle bölgede insani bir kriz yaşandığını belirtti.

Bu olayın ardında, İsrail'in Gazze'ye yönelik askeri operasyonları ve Filistinli grupların karşılık vermesi sonucu yaşanan çatışmalar da gündeme geldi. İsrail, Hamas'ın saldırılarına karşılık vermek amacıyla Gazze'ye hava ve kara saldırıları düzenlediğini belirtirken, Filistinli gruplar da İsrail'e roket saldırılarıyla karşılık verdi. Çatışmaların sonucunda her iki taraftan da ölü ve yaralılar olduğu bildirildi.

Bu çatışmaların sona ermesi ve bölgede barışın sağlanması için uluslararası toplumun çabaları sürerken, taraflar arasındaki gerilimin düşürülmesi ve insani yardımların ulaştırılması için çağrılar yapılıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar