Gazze hükümeti: İsrail Şifa Hastanesi'nde 400 kişiyi öldürdü

Gazze hükümeti: İsrail Şifa Hastanesi'nde 400 kişiyi öldürdü
Gazze Şeridi'nde bulunan Filistin hükümeti, İsrail ordusunun 13 gündür kuşatma altında tutulan Şifa Hastanesi'nde yaşanan durumu açıkladı.

Hükümetin Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamada, İsrail ordusunun hastaneyi kuşatma altında tutup çevresindeki evlere zarar verdiği ve yüzlerce kişiyi öldürdüğü ifade edildi. Hastane çevresindeki evlerin sayısının 1050'ye ulaştığı belirtilirken, İsrail ordusunun hastanedeki hastaları ve sağlık personelini alıkoyduğu, hatta işkence ettiği vurgulandı. Ayrıca, İsrail'in uluslararası kuruluşlar aracılığıyla hastaların tahliyesini engellediği ve bu durumun hastaların hayatını riske attığı ifade edildi.

Gazze hükümeti, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına karşı uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı ve İsrail'in uyguladığı soykırım ve etnik temizlik suçlarını kınadı. Ayrıca, Hamas'ın İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın 7 Ekim 2023'te gerçekleştirdiği saldırıya da atıfta bulunuldu. Ancak, bu tür saldırıların sonucunda her iki tarafın da büyük kayıplar verdiği belirtildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar