Gaziosmanpaşa’da başlanan oy sayımına ara verildi

Gaziosmanpaşa’da başlanan oy sayımına ara verildi
İstanbul Gaziosmanpaşa’da itirazlar sonucunda başlanan oy sayımına ara verildi. Sayıma yarın sabah saatlerinde tekrar başlanacağı öğrenildi.

İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesinde, yerel seçimlerle ilgili başlatılan oy sayımında beklenmedik bir durum yaşandı.

İtirazların sonuçlanmasının ardından başlayan oy sayımı sürecine ara verildiği bildirildi. Ancak, sayımın yarın sabah saatlerinde yeniden başlayacağı belirtildi.

31 Mart'ta gerçekleştirilen yerel seçimlerin ardından, sandık kurulu tutanakları ve kararlarına itirazların sona ermesiyle, oy sayımı başlamıştı. Seçim sonuçlarına göre, CHP Belediye Başkan adayı Hakan Bahçetepe yüzde 40.45 oranında; AKP Belediye Başkan adayı Hasan Tahsin Usta ise yüzde 40.12 oy almıştı. Aralarında 879 oy farkı bulunan CHP ve AKP arasında yaşanan bu yakın mücadele, dikkatleri üzerine çekmişti.

AKP'nin Gaziosmanpaşa'daki oyların yeniden sayılması talebi üzerine, yapılan itiraz kabul edilerek oy sayımına geçildi. Ancak, bu süreçte yaşanan bir gelişme sonucunda, oy sayımı bir ara verildi. Sayımın yarın sabah 09.00'da tekrar başlayacağı öğrenilirken, şu ana kadar 301 sandık açıldı ve CHP Belediye Başkan Adayı Hakan Bahçetepe'nin 945 oy önde olduğu belirtildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar