Gaziantep'te 2 milyon metrekare alan ağaçlandırılacak

Gaziantep'te 2 milyon metrekare alan ağaçlandırılacak
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Darülaceze Vakfı (DAV), İB Eğitim ve Toplumsal Hizmetler Limited Şirketi (IBETH) ve Alman Uluslararası İşbirliği Kuruluşu (GIZ) arasında "3 Milyon Fidan 3 Milyon Suriyeli Projesi" kapsamında protokol imzalandı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Gaziantep’in daha yeşil kimlik kazanması adına her yıl 1 milyon metrekare alanda ağaçlandırma çalışması yürütmeyi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, bu doğrultuda önemli bir projeye ortak oldu. Büyükşehir, DAV, IBETH ve GIZ arasında imzaladığı 4’lü protokolle, “3 Milyon Fidan 3 Milyon Suriyeli Projesi"ni kentte hayata geçirecek.

İmzalanan iyi niyet anlaşmasıyla Türk vatandaşlarına ve ülkede misafir Suriyelilere istihdam sağlanarak il genelinde ağaçlandırma çalışması yapılacak.

Suriyeli sığınmacılara ve Türk vatandaşlarına ekonomik katkıda bulunulması, aktif iş hayatında yer almaları amacıyla 700 Suriyeli ve Türk vatandaşları fidan dikiminde görev alacak.

Toplam 250 bin fidanla 2 milyon metrekare alan ağaçlandırılarak hem kentin yeşil alan miktarı artırılacak hem de ihtiyaç sahibi Suriyeli misafirlere ve Türk vatandaşlara çalışma imkanı sunulacak. Ağaçlandırma çalışmaları 15 Haziran 2018'e kadar sürecek.

Darülaceze Vakfının, bir orman gibi kardeşçe yaşama bilinciyle “3 Milyon Suriyeli-3 Milyon Fidan Projesi”, Alman Uluslararası İşbirliği Kuruluşu GİZ’in 2 milyon 963 bin avroluk finansman desteğiyle gerçekleştirildi. Türkiye’ye göç etmiş yaklaşık 3 milyon Suriyelinin, kesilen her ağacın yerine bir fidan dikerek yaşadıkları ülke vatandaşlarıyla duygusal bağ kurmalarını ve Yeşil Avrupa Projesi’ne katkılarını sağlamak projenin temel amacı olarak belirlendi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar