Gaziantep helikopter kazasında şehit olan polislerin isimleri açıklandı

Gaziantep helikopter kazasında şehit olan polislerin isimleri açıklandı
Emniyet Genel Müdürlüğü, Gaziantep'te yaşanan helikopter kazasında Pilot Emniyet Amiri Cemil Gülen ve Sözleşmeli Pilot Levent Öztürk'ün şehit olduğunu resmi olarak açıkladı.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan resmi açıklamada, "03.02.2024 tarihinde Havacılık Daire Başkanlığı kadrosunda görevli Pilot Emniyet Amiri Cemil Gülen ve Sözleşmeli Pilot Levent Öztürk, bulundukları helikopterin Gaziantep'in Nurdağı bölgesinde kaza kırıma uğraması sonucu şehit olmuşlardır" ifadeleri kullanıldı.

Bu acı olay, Türk Emniyet Teşkilatı'nın değerli personeli olan Cemil Gülen ve Levent Öztürk'ün vefatıyla sonuçlanan bir helikopter kazası olarak belirtildi.

aw134288-01.jpg

Emniyet Genel Müdürlüğü, şehit pilotlar için başsağlığı dileklerini ileterek, ailelerine ve yakınlarına sabır diledi. Kazanın ayrıntılı incelemesi ve soruşturması ise devam etmektedir.

ŞEHİT OLAN PİLOTLARIN NAAŞI MORGA KALDIRILDI

Gaziantep'te meydana gelen polis helikopterinin kaza kırıma uğrayarak düşmesi sonucu şehit olan 2 pilot polisin naaşı, morga kaldırıldı.

aw134287-01.jpg

Hatay Havalimanı'ndan havalanan Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı envanterine kayıtlı EM 708 kuyruk numaralı helikopter, Gaziantep'in Nurdağı ilçesi Kartal Köyü mevkiinde kaza kırıma uğradı. Saat 22.49'da en son Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi ile temas kurulan helikopterde bulunan 2 pilot şehit olurken, 1 teknisyen yaralandı.

aw134287-02.jpg

Yaralanan teknisyen hastanede tedavi altına alındı. Kazanın ardından olay yerine sağlık, itfaiye, AFAD, UMKE, polis ve asker ekipleri sevk edildi. Ekipler, olay yerinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Sağlık ekipleri, kazada yaralanan teknisyene ilk müdahaleyi yaparak ambulansla hastaneye sevk etti.

aw134287-04.jpg

Şehit pilotların naaşı ise olay yerindeki işlemlerin tamamlanmasının ardından Gaziantep Şehir Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

aw134287-03.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar