Galatasaray'ın Avrupa'dan elenmesinin sorumlusu kim? Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı açıkladı...

Galatasaray'ın Avrupa'dan elenmesinin sorumlusu kim? Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı açıkladı...
UEFA Avrupa Ligi Son 16 Play-Off Turu rövanşında Galatasaray, deplasmanda Çekya ekibi Sparta Prag ile karşılaştı. Galatasaray, Sparta Prag'a 4-1'lik skorla yenilerek UEFA Avrupa Ligi'ne veda etti. Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı karşılaşmayı değerlendirdi...

GALATASARAY'IN AVRUPA'DAN ELENMESİNİN SORUMLUSU KİM?

Sparta Prag karşısında RAMS PARK'taki ilk maçı 3-2 kazanan şampiyon Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nde tur için bu kez Çekya'daydı..

Sarı-kırmızılılarda Victor Nelsson, Hakim Ziyech, Tanguy Ndombele, Derrick Köhn, Serge Aurier ve Eyüp Aydın kadroda yoktu..

Sağ bek olarak Kaan Ayhan; sol bek pozisyonunda Berkan Kutlu ve sağ kanatta Berkan Kutlu görev alırken; Abdülkerim Bardakçı da Davinson Sanchez ile birlikte stoper mevkiinde şans buldu..

Ev sahibi Sparta Prag'daysa ASLANTEPE'deki ilk maçta cezalı duruma düşen Matej Rynes, Veljko Birmancevic ve Ladislav Krejci'nin yanı sıra Andreas Vindheim kadroda yer almadı..

Danimarkalı Teknik Direktör Brian Priske savunma 3'lüsünü Martin Vitik, Asger Sörensen ve Filip Panak'tan oluştururken; Tomas Wiesner, Lukas Haraslin ile Nijeryalı golcü Victor Olatunji ile hücum bölgesinde Galatasaray'a karşı tehlike yaratmak amacındaydı...

İlk maçta ilk 11'de sahaya çıkan sağ kanat oyuncusu Adam Karabec ise yedekler arasındaydı..

Maçın başında birçok eksiği bulunan Sparta Prag'dan hemen golü yedik..

Dakikalar 8'i gösterdiğinde orta sahada Jan Kuchta'nın kaptığı topla buluşan Finlandiya vatandaşı Türk çocuğu Kaan Kairinen, sağ taraftaki Angelo Preciado'ya derinlemesine bir pas gönderdi.. Bomboş pozisyonda bir süre topu götüren Ekvadorlu yıldız Angelo Preciado, ilk maçta da avladığı kalecimiz Fernando Muslera'nın üzerinden meşin yuvarlağı hafifçe kaldırınca Sparta Prag karşısında 1-0 geriye düştük...


16'ncı dakikada bir anda beraberliği bulduk... Dries Mertens'in sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta gerilerden gelip kafayı vuran Davinson Sanchez'in kafa vuruşunu kaleci Peter Vindahl çeldi..Üst direkten geri dönen meşin yuvarlağı kafayla tamamlayan Abdülkerim Bardakçı ASLAN'a 1-1'lik eşitliği getirdi..

Golümüzü atan Abdülkerim Bardakçı'nın VAR incelemesi sırasında İngiliz hakem Anthony Taylor'a 2 kez HOCAM diye bağırması ilginçti..

Galatasaray'da beraberlik golü sonrası Kerem Aktürkoğlu ve Lucas Torreira'nın vuruşları az farkla auta giderken, ev sahibi Sparta Prag'da Victor Olatunji'nin topukla kaleye göndermek istediği top kalecimiz Fernando Muslera'da kaldı..

Sparta Prag ilk yarının sonlarında Martin Vitik'in derinlemesine pasında Jan Kuchta ile golü buldu ancak hakem Anthony Taylor, yardımcısı Adam Nunn'un bayrağı ve VAR'daki Stuart Atwell'in uyarısıyla monitöre gitmeden golü iptal etti.

Aslında Jan Kuchta savunma oyuncularımızla aynı hizada gibi duruyordu, zira Berkan Kutlu ofsaytı bozuyor gibiydi... İngiliz hakem Anthony Taylor bu pozisyonda monitöre gitmeliydi..

İkinci yarının hemen başında Sparta Prag'da Lukas Haraslin Victor Olatunji'nin vuruşları auta giderken, biz de Dries Mertens'le çerçeveyi bulamadık...

Dries Mertens ve Kerem Aktürkoğlu'nu kenara alan Teknik Direktörümüz Okan Buruk, Sergio Oliveira ile Wilfried Zaha'yı oyuna alarak daha agresif oynamayı düşünüyordu..

Sparta Prag'ın Danimarkalı hocası Brian Priske'yse golcü Victor Olatunji'nin yerine bir diğer santrfor Indrit Tuci'yi içeri attı..

Galatasaray'da Kaan Ayhan rakibi Lukas Haraslin'e yaptığı hamle sonucu hakem Anthony Taylor'dan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bırakırken, Sparta Prag'da Qazim Laci kaleyi bulamadı..

Sahada 1 kişi eksik kalan Galatasaray'da Barış Alper Yılmaz sağ bek mevkiine geçerken, Sparta Prag'da bugün sol bek gibi oynayan Tomas Wiesner'in yerine Jaroslav Zeleny girdi ve hemen golü buldular..

Oyuna giren 2 oyuncudan Jaroslav Zeleny'nin sol taraftan ortasına Berkan Kutlu'dan önce kafayı vuran Indrit Tuci Sparta Prag'ı Galatasaray karşısında 2-1'lik üstünlüğe taşıdı..

Teknik Direktörümüz Okan Buruk, orta sahadan Kerem Demirbay'ı kenara alarak Tete Martins'i sahaya sürerken, 10 kişi kalan takımda orta sahadan adam çıkarması adeta bir akıl tutulmasıydı.. Sparta Prag da bunu çok iyi değerlendirdi..

2'nci gollerini atan Arnavut santrforları Indrit Tuci'nin pasında Davinson Sanchez yine ıska geçince bomboş durumda
sol çaprazda topla buluşan Lukas Haraslin farkı bir anda 2'ye çıkardı ve Galatasaray Sparta Prag karşısında bir anda 3-1 geriye düştü..

Okan Buruk bu kez de yine orta sahanın ortasından Lucas Torreira'yı çıkarıp Brezilyalı golcü Carlos Vinicius'u sahaya sürerek 10 kişilik takımı çift santrfora çevirerek bir başka skandala imza attı..

Ev sahibi Sparta Prag'daysa 3'üncü golü atan ve Kaan Ayhan'ı oyundan attıran sol kanat gibi oynayan Lukas Haraslin görevini yaptı ve yerini orta saha oyuncusu Lukas Sadilek'e bıraktı..

Son anlarda Davinson Sanchez'in vuruşu auta giderken Sparta Prag 4'üncü golü de buldu..

Wilfried Zaha'dan topu kapan Sparta Prag'ın santrforu Jan Kuchta, uzun süre topu götürdü.. Qazim Laci ile duvar pası yaptıktan sonra ceza sahasına sokulup kalecimiz Fernando Muslera'yı bir kez daha avlayınca maçı 4-1 kaybeden Galatasaray Şampiyonlar Ligi sonrası UEFA Avrupa Ligi'nden de elendi ve köyüne döndü..

Teknik Direktör Okan Buruk, Kaan Ayhan'ın oyundan atılması sonrası süreci yönetemeyerek zaten buraya kadar şansla gelen takımının adeta katili oldu..

Yaptığı oyuncu değişikleri tamamen fiyasko..

Zaten maça hem Dries Mertens ve Kerem Aktürkoğlu'yla başlaması hata iken, bu 2 futbolcuyu birden oyundan çıkarıyor..

Oysa Dries Mertens-Kerem Aktürkoğlu 2'lisinden birini kenara alsa Galatasaray bence turu geçerdi..

Ben olsam maça Wilfried Zaha ile başlar, Kerem Aktürkoğlu'nu yedek soyundururdum.. Oyunun gidişatına göre maçı çevirirdim..

Ancak Okan Buruk Kerem Aktürkoğlu'nun takımı bozduğunu göremiyor..

Okan Buruk takım Kaan Ayhan'ın atılmasıyla 10 kişi kalmışken orta sahadan önce Kerem Demirbay'ı, ardından Lucas Torreira'yı kenara alarak adeta HARAKİRİ yaptı..

Bir eleştirim de Giresunlu Dursun Emmi ve NEF Erden Timur'a...

Yahu kardeşim; siz bu Derrick Köhn ile Serge Aurier'i "Avrupa'da oynamasınlar" diye mi aldınız?

Daha oyuna sonradan giren Carlos Vinicius'u saymıyorum bile...

Koskoca Galatasaray sol bek olarak Berkan Kutlu'ya emanet edilir mi?

Hakem Allah'tan Jan Kuchta'nın bir golünü saymadı.. Eğer gol geçerli olsa ofsaytı bozan kişi Berkan Kutlu'ydu...

Indrit Tuci'ye o kafayı vurdurması da başlı başına skandal..

Adamlarda Veljko Birmancevic gibi bir süper yıldız yok; stoper Jan Krejci yok, sol bek Matej Rynes yok..

ASLAN'a sadece beraberlik yetiyor ancak Çekya'da KEDİ oluyorsun..

Şaka gibi..

Galatasaray camiası bugün itibarıyla maçı adeta elleriyle veren Okan Buruk'la yollarını ayırmalıdır..

Çünkü bir takım ancak böyle katledilir..

Hadi Okan Buruk maçı sahada katletti; peki ya maçı EXXEN'de anlatan spiker Müjdat Muratoğlu'na ne demeli?

Defalarca "ABARTILI VE AĞDALI ANLATMA" dedik; yine aynı, yine aynı..

Önce "Sparta Prag stoper Ladislav Krejci yokken daha çok hata yapıyor" diyor...

Herhalde Ladislav Krejci'nin oynadığı ilk maçta 3 golü Sparta Prag yemedi..

Bugün sadece 1 gol yediler..

Spiker Müjdat Muratoğlu'nun bombaları bitmez ki..

Bu kez de ""Kerem Aktürkoğlu'nun sol eline bandaj yapılıyor" diyor,

Oysa bandaj sağ ele yapılıyor..

Müjdat Muratoğlu kardeşimiz bize televizyonun sesini kıstırmak zorunda bırakıyor..

Sonuç olarak skandal bir gece yaşadık..

Avrupa'ya veda ettik..

Annemizin ligi bize emzik olur, kendimizi kandırmaya devam ederiz..

TEBRİKLER GALATASARAY!!!

BİZE BU UTANCI YAŞATTIĞIN İÇİN!!!

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar