Galatasaray 22'nci şampiyonluğunu ilan etti

Galatasaray 22'nci şampiyonluğunu ilan etti
Spor Toto Süper Lig'in 33'üncü haftasında sahasında Medipol Başakşehir'i 2-1 mağlup eden Galatasaray, bitime bir hafta kala şampiyonluğu garantiledi.

Spor Toto Süper Lig’in 33. haftasında deplasmanda Galatasaray ile karşılaşan Medipol Başakşehir, maçı 2-1'lik skorla kazandı ve 2018-2019 sezonunda şampiyonluğunu ilan etti.Sarı Kırmızılı ekip böylece 2 sene üst üste şampiyon olmayı başardı.

MAÇ ÖZETİ

Cüneyt Çakır'ın ilk düdüğüyle dev karşılaşma başladı. Santra vuruşunu Başakşehirli futbolcular yaptı.
Dev maçta ilk tehlikeli atak Başakşehir'den geldi. Henüz 2'nci dakikada rakip yarı alanın ortasından kazanılan serbest vuruşta Emre Belözoğlu'nun ortasını Fernando Muslera kontrol etti.

İlk gol pozisyonu Galatasaray'dan! Younes Belhanda'nın soldan kullandığı kornerde Fernando Reges'in kafa vuruşunu kaleci Mert Günok çıkardı.

Cim Bom 8'inci dakikada ciddi bir tehlike daha yarattı. Sofiane Feghouli'nin ortaladığı topu Henry Onyekuru'dan önce Caiçara topu kornere gönderdi.

10'uncu dakikada Christian Luyindama'nın geri pasında Fernando Muslera'nın vuruşu kısa düştü. Riad Bajic'in kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda Muslera gole izin vermedi.

Dakikalar 15'i gösterirken Belhanda'nın pasında Başakşehir savunmasından seken topu önünde bulan Mbaye Diagne, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu dışarı gönderdi. Hakem Cüneyt Çakır, pozisyondan önce Belhanda'nın elle oynadığına hükmetti.17'nci dakikada Elia'nın ortasında Bajic kafa vuruşuyla topu filelere gönderdi. Konuk ekip, böylece şampiyonluk mücadelesinde 1-0 öne geçti.

Golün ardındansa saha karıştı. Başakşehirli futbolcuların gol sevinci sırasında Galatasaray tribünlerinden sahaya yabancı maddeler atıldı ve Mahmut Tekdemir, yüzüne isabet eden cisimle yerde kaldı. İki takımın yedek kulübeleri arasında da büyük bir kavga yaşandı.

Hakem Cüneyt Çakır, maçtaki ilk sarı kartları Marcao ve Bajic'e sart gösterdi. Yedek kulübesinde kavga eden Galatasaraylı İsmail Çipe ve Başakşehirli Emmanuel Adebayor da VAR incelemesi sonrası sarı kartla cezalandırıldı.28'inci dakikada Ryan Donk'un müdahalesi sonrası yerde kalan ve sakatlanan Emre Belözoğlu oyundan çıkmak zorunda kaldı. Yıldız futbolcu 29'da yerini Marcio Mossoro'ya bıraktı.35'te Chrsitian Luyindama'nın içeri doldurduğu topu Ryan Donk, şık bir vuruşla filelere göndermek istedi ancak top dışarı gitti. Bu arada yan hakem de ofsayt bayrağını kaldırdı.

Kronometreler 40'ıncı dakikayı gösterirken soldan kullanılan köşe vuruşunda Marcao'nun altı pastan yaptığı vuruşu kaleci Mert Günok çıkardı.

Başakşehir 44'te ikinci gole çok yaklaştı. Muslera ile Luyindama'nın anlaşmazlığı sonucu topu önünde bulan Kudriashov, altı pastan topu dışarı gönderdi.

Cüneyt Çakır, ilk yarının son düdüğünü çaldı. Şampiyonluk maçında soyunma odasına 1-0 önde giren taraf konuk ekip Başakşehir oldu.

Mücadelenin ikinci yarısı golle başladı! 47'de Belhanda'nın soldan kullandığı köşe vuruşunda Sofiane Feghouli'nin kafa vuruşu direkten döndü. Dönen topu harika bir röveşata ile filelere yollayan yıldız isim, Cim Bom'u beraberliğe taşıdı. Bu arada Sarı Kırmızılılar'da Donk oyundan çıkarken yerini Selçuk İnan'a bıraktı.50'nci dakikada Belhanda ile Mahmut arasında gerginlik yaşandı. İki takımın yedek kulübelerinin de karıştığı kavganın ardından hakem iki futbolcuyu da uyardı.

55'inci dakikada Onyekuru'nun topuk pasında Belhanda topu ağlara gönderdi ve Galatasaray'ı 2-1'lik üstünlüğe taşıdı. VAR incelemesi sonrası hakem Diagne'nin topu elle oynadığına karar vererek golü iptal etti.62'de Onyekuru, topu bir kez daha filelerle buluşturdu. Ancak bu kez de gol, yan hakemin ofsayt kararı nedeniyle geçerlilik kazanmadı.

Ve Galatasaray, sonunda öne geçti! 64'te Belhanda'nın kullandığı serbest vuruşta Henry Onyekuru, savunmadan seken topu kafayla tamamladı ve takımını öne geçiren golü kaydetti!

Dakikalar 74'ü gösterirken Galatasaray'da Belhanda ile Selçuk frikikte topa aynı anda hareketlendi. Belhanda daha sonra durumu protesto ederek kenara çekildi. Yaşanan tartışmanın ardından sarı kart gören Selçuk'un vuruşunda top yan direğe çarpıp dışarı gitti. 

TERİM TRİBÜNE GÖNDERİLDİ!

Maçta dinmek bilmeyen olaylara 77'de bir yenisi daha eklendi. Belhanda ile Mahmut arasında yaşanan gerginlik sonrası yedek kulübeleri yine karıştı. Hakem Cüneyt Çakır; Fatih Terim, Ümit Davala ve Orhan Ak'ı tribüne gönderdi.
Karşılaşmanın son bölümünde Başakşehir, beraberlik golü için bastırsa da aradığı golü bulamadı ve Cüneyt Çakır'ın son düdüğünün ardından Galatasaray, Süper Lig'deki 22'nci şampiyonluğunu ilan etti. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar