'Futbolda şike' davasında beraatlere onama istemi

'Futbolda şike' davasında beraatlere onama istemi
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, "Futbolda şike" davasında, aralarında Fenerbahçe Başkanı Yıldırım'ın da bulunduğu 36 sanık hakkında yeniden yargılama sonucu verilen beraat kararlarının onanmasını istedi.

'Futbolda şike' davasında beraatlere onama istemi

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, "Futbolda şike" davasında, aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 36 sanık hakkında yeniden yargılama sonucu verilen beraat kararlarının onanmasını istedi.

Alınan bilgiye göre, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı "Futbolda şike" davasına ilişkin tebliğnamesini tamamlandı.

Başsavcılığın tebliğnamesinde Aziz Yıldırım ile diğer sanıklar hakkındaki beraat kararlarının onanması talep edildi. Başsavcılık, dava dosyasını nihai kararı vermesi için Yargıtay 5. Ceza Dairesine gönderdi.

Başsavcılığın tebliğnamesinin Yargıtay 5. Ceza Dairesi için bağlayıcılığı bulunmuyor.

Davanın geçmişi

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile spor dünyasında tanımış birçok kişi 3 Temmuz 2011'de başlatılan "futbolda şike" soruşturmasıyla gözaltına alınmıştı. Yıldırım, 2 Temmuz 2012'de çıkartıldığı mahkeme tarafından "Spor müsabakalarının sonucunu etkilemek amacıyla Türkiye Profesyonel Süper Ligi'nde şike ve teşvik primi suçlarını işlemek suretiyle suç örgütü kurup yönettiği" gerekçesiyle 6 yıl 3 ay hapis cezası cezasına çarptırılmış, diğer bazı sanıklar da şike suçundan mahkumiyet almıştı.

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesinin 85 sanıkla ilgili verdiği kararın temyiz incelemesini 17 Ocak 2014'te tamamlayarak, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve Olgun Peker hakkında verilen cezaları onarken, diğer sanıklarla ilgili de onama, bozma ve düşme kararları almıştı.

Aziz Yıldırım 24 Haziran 2014'te 6526 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nda yapılan değişiklik sonucu özel yetkili savcılık ve mahkemelerin kaldırılması, "Futbolda şike" operasyon, soruşturma ve kovuşturmasını yürüten dönemin polis yetkilileri, savcı ve hakimlerine yönelik Paralel Devlet Yapılanması iddiaları nedeniyle yeni soruşturmalar açılması gerekçeleriyle, kendisi ve kulübüne kumpas kurulduğunu iddia ederek, İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi'ne, 21 Nisan 2014'te yeniden yargılanma ve infazının ertelenmesi talebiyle başvurmuştu.

Yeniden yargılama yapan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 36 sanığın "Futbolda şike" davasında beraatine karar vermişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar