Füruzan kimdir? Füruzan kaç yaşında, nereli? Füruzan neden öldü? Füruzan gerçek adı nedir?

Füruzan kimdir? Füruzan kaç yaşında, nereli? Füruzan neden öldü? Füruzan gerçek adı nedir?
Türk edebiyatının önemli isimlerinden biri olan Füruzan hayatını kaybetti. Bu haberin ardından sanatçının sevenleri neden öldüğünü internette araştırmaya başladı. Peki Füruzan kimdir? Füruzan kaç yaşında, nereli? Füruzan neden öldü? Füruzan gerçek adı nedir?

Füruzan kimdir?

Türk edebiyatının önemli isimlerinden biri olan Füruzan hayatını kaybetti. Şair Elif Sofya tarafından sosyal medyada duyurulan haberin ardından birçok kişi Füruzan'ın hayatını merak etmeye başladı. Peki Füruzan kimdir? Füruzan kaç yaşında, nereli? Füruzan neden öldü? Füruzan gerçek adı nedir?

FÜRUZAN KİMDİR?

29 Ekim 1932 yılında İstanbul'da doğan ve gerçek adı Feruze Çerçi olan Füruzan, Türk öykü ve roman yazarı olarak tanınmaktadır. Babasını küçük yaşta kaybetmiş olan yazar, ekonomik zorluklar nedeniyle okula gidememiş ve hayatı boyunca büyük mücadeleler vermiştir. İlkokul eğitimini İstanbul ve Yalova'da tamamlamıştır.

Resim ve tiyatro ile ilgilenen Füruzan, daha sonra edebiyata yönelerek kendini geliştirmiştir. 1958 yılında karikatürist Turhan Selçuk ile evlenmiş ve bir süre Füruzan Selçuk imzasını kullanmıştır. Tiyatro oyunculuğu deneyiminden sonra tamamen edebiyata yönelen Füruzan, gözlem ve gerçekçi anlatım tarzını benimsemiştir.

Füruzan'ın edebiyat dünyasına ilk adımı, 1972 yılında yayımlanan "Parasız Yatılı" adlı hikaye kitabı ile olmuştur. Bu eseriyle 1972 Sait Faik Hikâye Armağanı'nı kazanmıştır. Ardından 1975 yılında "47'liler" adlı romanıyla Türk Dil Kurumu Roman Ödülü'ne layık görülmüştür.

Füruzan'ın eserleri arasında "Kuşatma" (1972), "Gecenin Öteki Yüzü" (1982), "Gül Mevsimidir" (1985), "Sevda Dolu Bir Yaz" (1999) gibi önemli kitaplar bulunmaktadır. Ayrıca çocuk kitapları ve gezi yazıları da kaleme almıştır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar