Fransa merkez bankası başkanı açıklama yaptı!

Fransa merkez bankası başkanı açıklama yaptı!
Fransa Merkez Bankası Başkanı Francois Villeroy de Galhau, Avrupa Merkez Bankası’nın enflasyon hedefi sonrasında açıklamalarda bulundu. Francois Villeroy de Galhau, ECB’nin enflasyon hedefinin yükseltmesine karşı uyarılarda bulundu.

Fransa Merkez Bankası Başkanı Francois Villeroy de Galhau, bazı Fransız ekonomistlerin Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) enflasyon hedefini %2’den daha yüksek bir seviyeye çıkarma fikrine karşı çıktı.

ECB yönetim kurulu üyesi olan Villeroy, faiz oranlarının artışının doruk noktasına yaklaştığını ve bu oranların, etkilerini ekonomiye aktarmak için yeterli süre boyunca yüksek kalacağını belirtti.

Villeroy, Aix-en-Provence şehrinde gerçekleştirilen bir ekonomi konferansında, 2025 yılına kadar enflasyonu yüzde 2 hedefine düşürmeyi hedeflediklerini ifade etti.

IMF’nin önceki baş ekonomisti olan Fransız Olivier Blanchard, uzun bir süre boyunca, çoğunlukla büyük merkez bankaları tarafından kabul gören yüzde 2’den daha yüksek bir enflasyon hedefini savunuyor. Blanchard, bu yüksek hedefin sağlayacağı esnekliğin, olası maliyetlerden daha ağır basacağını iddia ediyor.

Tecrübeli Fransız ekonomist Patrick Artus da, geçtiğimiz cumartesi günü düzenlenen konferansta daha yüksek bir enflasyon hedefi önerdi. Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire ise, eğer ekonomistler bu konuyu tartışıyorsa “sınırları aşma konusunda bir tabu olmamalı” ifadesini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar