Frankfurt Kitap Fuarı kapılarını 70. kez açtı

Frankfurt Kitap Fuarı kapılarını 70. kez açtı
Frankfurt Kitap Fuarı, "Dünyayı hareket ettiren fikirler" sloganıyla kapılarını 70. kez açtı.

Dünya yayıncılık endüstrisinin en büyük kitap pazarı olarak nitelendirilen Frankfurt Kitap Fuarı, Almanya'nın Frankfurt şehrinde kapılarını açtı.

Bu yıl 70'incisi düzenlenen ve 5 gün boyunca 4 binden fazla etkinliğin yapılacağı fuarda, 137 ülkeden 286 binden fazla kitapsever, yayıncılık uzmanı ve medya endüstrisinin önde gelen firmaları katılıyor.

Fuarda, 102 ülkeden gelen yaklaşık 7 bin 300 yayıncı kuruluş stant açarken, İstanbul Ticaret Odası (İTO) da fuarda 12. kez yer alıyor.

İTO, 143 milyar dolarlık dünya kitap pazarının büyük firmalarının yer aldığı fuarda İstanbul ve Türkiye yayıncılık sektörünü tanıtmasının yanı sıra 10 yayınevinin de kitaplarını sergiliyor.

İTO Başkan Yardımcısı İsrafil Kuralay, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ticaret ve kültürü, kalkınmanın iki temel direği olarak gördüklerini söyledi.

Türk kültürünü 12 yıldır Avrupa'da temsil ettiklerini ifade eden Kuralay, "Frankfurt Kitap Fuarı, yayıncılık endüstrisinin en büyük kitap fuar etkinliği olarak nitelendirilir. Fikri haklar alınıp satılır, pazardaki yeni rekabet alanları tartışılır, çözümler burada bulunur. İTO olarak Türk yayıncıların bu büyük kitap pazarında yerini almaları için büyük uğraş veriyoruz." dedi.

Kuralay, Türkiye'de 6 bin kitabevi ve 150 dağıtım şirketinin kitapla okuru bir araya getirdiğini belirterek, kitap okuma oranını artırmanın gayretinde olduklarını dile getirdi.

Frankfurt Kitap Fuarı'nın dünya yayıncılık piyasası için vazgeçilmez olduğunu belirten Kuralay, şöyle devam etti:

"İş dünyasına yön veren bir meslek örgütü olarak, ticaretin olmazsa olmazı olarak kültürü görüyoruz. Bu yüzden 1882'de kurulduktan sonra ilk işlerimizden biri kitap yayımlamak olmuştur. Kültürün katma değerini ölçmek mümkün değil. Biliyoruz ki kültür ülkenin geleceğine yatırımdır. Bu inancımız sebebiyledir ki İstanbul Ticaret Odası olarak 12 yıldır dünyanın en büyük kitap fuarı Frankfurt Kitap Fuarı'nda sektörümüzle birlikteyiz."

Kuralay, Türkiye'nin diğer ülkelere içerik satma konusunda daha aktif hale geldiğine işaret ederek, "Türk yayıncılık ekosistemi 2,5 milyar doları bulan pazar hacmiyle hızla büyüyor. Türk yayıncıları olarak 2022 yılında 356 milyar dolara ulaşması beklenen global kitap pazarından daha fazla pay almak istiyoruz." diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar