Fındık ihracatçısında 'yeşil pasaport' sevinci

Fındık ihracatçısında 'yeşil pasaport' sevinci
Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sevinç, ihracatçıya sağlanan yeşil pasaport olanağının memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Edip Sevinç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iş adamları ve ihracatçıların haklı olarak talep ettiği yeşil pasaporta kavuştuğunu ifade etti. 

Fındık ihracatçılarının da yeşil pasaport imkanına kavuşmasının sevindirici olduğunu belirten Sevinç, şöyle devam etti:

"Her düzeyde bürokratın yeşil pasaport sahibi olduğu ülkemizde milyonlarca dolar ihracat yapan ihracatçıların böyle bir imkanının olmaması büyük eksiklikti. Sağ olsun devletimiz bunu düşündü. Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin büyük katkılarıyla beraber yeşil pasaportlar ihracatçılara verilmeye başlandı. Bundan fındık ihracatçıları olarak bizler de oldukça memnunuz."
 

"Ülkemizin menfaatine olacak"

Yeşil pasaportun ihracatçılara verilmesinin son derece sevindirici gelişme olduğunu vurgulayan Sevinç, "Milyonlarca dolar ihracat yapan firma yetkililerinin vize almak için kapılarda beklemesi kabul edilir şeyler değildi. Bu karar yerinde bir karardır. Bu anlamda Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi Yönetim Kuruluna teşekkür ediyoruz." dedi.

Sevinç, ihracatçılara sağlanan bu imkanın ülkenin menfaatleri adına da olumlu yansımalarını beklediklerini sözlerine ekledi. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar