‘Findeks Öğrenci Paketi’ ile finansal hayata giriş

‘Findeks Öğrenci Paketi’ ile finansal hayata giriş
İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren, İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başykan Vekili ve İTO Yönetim Kurulu Muhaasıp Üyesi Hasan Erkesim ile Kredi Kayıt Bürosu Genel Müdürü Akdeniz’in katıldıkları tören ile gerçekleşti

‘Findeks Öğrenci Paketi’ ile finansal hayata giriş

Şule Yılmaz KILIÇ

Kredi Kayıt Bürosu (KKB), üniversite öğrencilerinin finansal farkındalığını artırmak ve öğrencilerin finansal okuryazarlık alanında donanımlı olarak mezun olmalarını sağlamak amacı ile yürüttüğü çalışmalara bir yenisini ekledi. Üniversiteli gençlerin finansal hayatlarının yönetimi ve finansal okuryazarlık bilgileri konusunda farkındalığını artırmak için KKB tarafından hazırlanan “Findeks Öğrenci Paketi” ilk olarak İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin desteğiyle üniversitenin öğrencilerine ücretsiz olarak veriliyor. Finansal okuryazarlığı gelişmiş ve bilinçli nesiller oluşturmak hedefiyle İstanbul Ticaret Üniversitesi öğrencilerine yönelik başlatılan “Findeks Öğrenci Paketi” nin ilk uygulama lansmanı 21 Mart 2017’de İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren, İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başykan Vekili ve İTO Yönetim Kurulu Muhaasıp Üyesi Hasan Erkesim ile Kredi Kayıt Bürosu Genel Müdürü Kasım Akdeniz’in katıldıkları tören ile gerçekleşti.

KREDİ KAYIT BÜROSU

Kredi Kayıt Bürosu Genel Müdürü Kasım Akdeniz, bankacılık sisteminde kendi adına hesap açan, adına kredi kartı çıkan tüm bireylerin kredi notu sistemine girdiklerini belirterek; “Kredi Kayıt Bürosu olarak, finansal farkındalık ve geleceğe doğru bilgi ile hazırlanmak açısından gençlerimizin bankacılık ürünlerini doğru kullanmaları çok önemlidir. Gençlerimiz üniversiteden mezun olduktan sonra iş hayatına atılıyor, iş kuruyor ve artık kendi gelirlerini-borçlarını yönetmekten sorumlu oluyor. Biz de Kredi Kayıt Bürosu olarak gençlerimize iş hayatına girmeden önce finans yönetimi ve bankacılık ürünleri kullanımında farkındalık yaratmak ve iyi bir kredi notu ile hayata başlamaları adına İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin desteğiyle ücretsiz olarak ” Findeks Öğrenci Paketi “ sunmak üzere bir proje başlatıyoruz” dedi.

ÖĞRENCİLERİN DONANIMI

İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren de, yaptığı konuşmada, üniversite olarak misyonları çerçevesinde girişimcilik konusunda öğrencilerin donanımına çok önem verdiklerini belirtti. Ekren; üniversite öğrencilerinin hayata atıldıklarında, iş dünyasında yer alırken veya bir iş yerinde çalıştıklarında ya da girişimci olduklarında banka ve finansman ile ilişkilerinin çok önemli olacağını belirtti. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar