Film gibi 6 gün yaşadı ama hiç hatırlamadı

Film gibi 6 gün yaşadı ama hiç hatırlamadı
İzmir'in Bornova ilçesinde yaşayan Ahmet Kuvvet (50), 6 Ocak Cumartesi akşamı ani bir hastalıkla sarsıldı. Yüksek ateş ve nefes darlığı şikayetleriyle Türkan Özilhan Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Kuvvet, bilinci kapalı bir şekilde Acıbadem Kent Hastanesi'ne sevk edildi.

Bu süreçte yaşadığı 6 gün boyunca tamamen bilinçsiz olan Kuvvet, sonunda gözlerini açarak yaşama döndü. Ancak, bu süre zarfında yaşadıklarını hatırlamadığı ortaya çıktı.

Tedavi süreci hakkında bilgi veren Doç. Dr. Cüneyt Narin, "Hastamız, yaşadığı süreci tamamen unutmuş durumda. Gözlerini açtığında yaşadığı şaşkınlığı ve mutluluğu görmek, bizim için büyük bir sevinç kaynağı oldu" dedi. Narin ayrıca, hastanın tedavi sürecindeki başarıda ekip çalışmasının büyük rol oynadığını vurgulayarak, "Hasta için verilen her kararı bilmeyen Kuvvet, uyanıp süreci öğrendiğinde şaşkınlığını gizleyemedi. Mutlu son, ekip çalışmasıyla geldi" şeklinde konuştu.

Kuvvet'in eşi Filiz Kuvvet ise eşinin ani hastalığıyla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, "Ahmet'in durumu aniden kötüleştiği için endişelenmiştik. Ancak, tedavi sürecinde doktorların ve hastane personelinin gösterdiği özveriyle, eşim sağlığına kavuştu. Bu süreçte bize destek olan herkese minnettarız" ifadelerini kullandı.

Kuvvet'in tedavi sürecindeki başarılı müdahaleler hakkında bilgi veren Narin, "Hastamızın durumu ciddiydi ve hızlı müdahale gerekiyordu. Anestezi Uzmanı Dr. Alihan Pirim'in başarılı müdahalesiyle hastamızın kalp sorunu tespit edildi ve kardiyoloji uzmanı Dr. Hamed Moghancizadeh tarafından gerekli müdahaleler yapıldı. Ardından, Doç. Dr. Mert Akan, Uzm. Dr. Remzi Özgür Özay ve diğer sağlık personelinin koordineli çalışmasıyla hastamız ameliyata hazır hale getirildi. Bu başarılı ekip çalışmasıyla hastamızın sağlığına kavuşması sağlandı" şeklinde konuştu.

Kuvvet'in yaşadığı bu olağanüstü iyileşme hikayesi, tıbbın başarılı müdahalelerinin ve ekip çalışmasının önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar