FETÖ'cülerden 'yurt dışına git' baskısı

FETÖ'cülerden 'yurt dışına git' baskısı
FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 486 sanığın yargılandığı davada savunma yapan tutuksuz sanıklardan İbrahim B, örgütten iki kişinin kendisine "İmkanın varsa yurt dışına git. Yakalanırsan inkar et" dediğini söyledi.

FETÖ'cülerden 'yurt dışına git' baskısı

Konya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 179'u tutuklu 486 kişinin yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Konya 9. Ağır Ceza Mahkemesince Büyükşehir Belediyesi tarafından özel hazırlanan merkez Meram ilçesindeki Fatih Sultan Mehmet Spor Salonu'nda görülen çatı davası duruşmasında, tutuksuz sanıkların savunmaları dinlendi.

Duruşmaya, sanıklar, yakınları ile avukatları katıldı.

Tutuksuz sanıklardan etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak isteyen İbrahim B, örgütle lise yıllarında tanıştığını söyledi.

2001 yılında lise öğrencisiyken Konya'nın Akşehir ilçesinde örgüte ait bir dershaneye gittiğini anlatan İbrahim B, "Liseden sonra, İstanbul'daki örgüte ait Fatih Üniversitesinde eğitim gördüm. Burada üniversitenin öğrenci yurdunda kaldım. 2012'de Konya'ya döndüm. 2013'ün ocak ayından itibaren örgüte ait bir yurtta müdürlük yapmaya başladım." diye konuştu.

Yakalanırsan bütün iddiaları inkar et' dediler"

Daha sonra askere gittiğini ve döndüğü zaman da örgütle hiçbir bağlantısının kalmadığını belirten İbrahim B, yurt idareciliği yaptığı dönem, zaman zaman yurtta düzenlenen sohbet organizasyonlarına katıldığını dile getirdi.

2016 yılında, örgütten Zafer A. ve Ahmet Ş. ile görüştüğünü söyleyen İbrahim B, "Bu kişiler emniyette benim ismimin geçtiğini belirterek, 'Bu ara bir hareketlilik var. Operasyon yapılabilir. Emniyette ismin geçiyor. İmkanın varsa yurt dışına git. Yakalanırsan bütün iddiaları inkar et' dediler." ifadelerini kullandı.

"9 yıl gazetede çalışmama rağmen 4 yıllık sigortamı yaptıklarını öğrendim"

Tutuksuz sanıklardan Fatih Y. de etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini söyledi.

Çorum İlahiyat Fakültesini bitirdikten sonra Konya'da Zaman gazetesinde çalıştığını, 2006'dan sonra sohbet hocası yardımcılığı ve sohbet hocalığı yaptığını aktaran Fatih Y, 2009'dan itibaren de Selçuklu ilçesinde büyük bölge imamı yardımcılığı yaptığını, 2010'da KPSS'yi kazanarak 1 yıl Diyanet'e bağlı imamlık yaptığını bildirdi.

Fatih Y, örgütle bağlantısının ekonomik sıkıntılardan dolayı olduğunu ileri sürerek, "KPSS'yi uzun süre kazanamadığım için bu yapıdan ayrılamadım. Geçimimi sağlamak için yanlarında durdum. Zaten, sonradan 9 yıl gazetede çalışmama rağmen farklı şirketlerden sadece 4 yıllık sigortamı yaptıklarını öğrendim." şeklinde konuştu.

Mahkeme Başkanının; "Kazık mı attılar yani sana?" sorusu üzerine sanık Fatih Y, "Aldatılmışım. O dönemde bilemedim" yanıtını verdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar