Ferhat Göçer sağlıkçıları unutmadı! Tüm sağlık emekçilerinin Tıp Bayram'ını kutladı

Ferhat Göçer sağlıkçıları unutmadı! Tüm sağlık emekçilerinin Tıp Bayram'ını kutladı
Şarkıcı ve doktor olan Ferhat Göçer kişisel sosyal medya hesabından, tüm sağlık emekçilerinin 14 Mart Tıp Bayramı kutladı.

Bugünlerde ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan’a dava açmaya hazırlanan ünlü şarkıcı Ferhat Göçer, X hesabından doktor kıyafeti giydiği bir videoyu paylaşarak “Tüm sağlık emekçilerinin 14 Mart Tıp Bayramı kutlu olsun….” Kutladı.

Ünlü şarkıcı Ferhat Göçer X yani (Twitter) hesabından Tıp Bayramını şu sözlerle kutladı:

Göçer, “Tüm sağlık emekçilerinin 14 Mart Tıp Bayramı kutlu olsun….”

FERHAT GÖÇER KİMDİR?

Eğitimci bir anne ve babanın en büyük oğlu olarak Birecik'te doğan Ferhat Göçer, ailesinin görev yeri olan İzmit'te büyümüş. Ebeveynlerinin yönlendirmesiyle 4 yaşında okula başladı ve 1985 yılında İzmit Lisesi'nden mezun olmuş. İstanbul Tıp Fakültesi'ne girdi ve aynı yıl içinde İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Şan Bölümü'nden mezun olmuş. 1988'de ise Devlet Opera ve Balesi'nde iki yıl boyunca sözleşmeli olarak çalışmış.

Doktor olarak atandığı Şanlıurfa'da mecburi hizmetini yerine getirdikten sonra İstanbul'a döndü ve Haydarpaşa Numune Hastanesi’nde Genel Cerrah olarak göreve başlamış. Göçer, müzikte yeni bir hedef belirledi: Klasik eğitimini modern müzikle birleştirerek dünyaya tanıtmak. Bu doğrultuda müziğe ve genel cerrahlığa bugün de devam ediyor.

gtg.jpg

Ferhat Göçer, dünya opera repertuvarından günümüz şarkılarına, napolitanlardan şansonlara, rembetikolardan Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği örneklerine, Hafif Batı Müziği’nin nostaljik parçalarından günümüz müziğine kadar farklı türlerde müziği seyircisiyle buluşuyor.

Kendi adını taşıyan ilk albümü 2005 yılında yayınlanan Göçer, Türkiye’nin tek şahsa özel senfoni orkestrası olan Metropol Senfoni Orkestrası ile konserler vermiş. 2007'de çıkardığı 'Yolun Açık Olsun' albümüyle MUYAP Altın Plak ödülünü kazanmış. Aynı yıl, 14. Kral TV Video Müzik Ödülleri'nde 'En İyi Pop Erkek' ve 35. Altın Kelebek Ödülleri'nde ‘En İyi Türk Pop Erkek Solist’ ödüllerini almış.

yty.jpg

‘Anadolu Aryaları’ adlı projesiyle Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde konserler veren Göçer, müziğini uluslararası alana taşımak amacıyla Gino Castelli, Alessandro Safina, Al Bano, Patrizio Buene, Emma Shaplin ve Michael Bolton gibi isimlerle işbirliği yapmış.

2012'den bu yana Türkiye UNICEF İyi Niyet Elçisi olan Göçer, 2014 yılında MSG Başkan Yardımcısı olmuş ve halen bu görevi sürdürüyor. 2017'de doktorluktan emekli olan sanatçı, müzik kariyerine devam ediyor.

tgtg.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar