Fenerbahçe'nin bu hali kimin eseri? Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı açıkladı

Fenerbahçe'nin bu hali kimin eseri?  Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı açıkladı
Fenerbahçe, Ankaragücü'ne 3-0'lık skorla yenilerek Ziraat Türkiye Kupası'na veda etti. Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı karşılaşmayı değerlendirdi.

FENERBAHÇE'NİN BU HALİ KİMİN ESERİ?

Süper Lig'de 10 senedir şampiyon olamayan Fenerbahçe, 1-0 ve 2-1'lik skorlarla devirdiği Ankaragücü'ne bu kez Ziraat Türkiye Kupası'nda konuk oldu..

Kalede İrfan Can Eğribayat'a görev veren Teknik Direktör İsmail Kartal; Bright Osayi-Samuel'i sol bek mevkiine çekerken Mert Müldür sağ bek pozisyonunda, Serdar Aziz ile Leonardo Bonucci de savunmanın göbeğinde yer aldı..

Empoli'de birlikte oynayan Rade Krunic ve Miha Zajc'tan orta saha kurgusunu oluşturan İsmail Kartal, kanatlarda Cengiz Ünder ile Dusan Tadic'e, santrfor Michy Batshuayi'nin arkasında da Sebastian Szymanski'yi görevlendirdi..

Ankaragücü'ndeyse kaleyi Ertaç Özbir korurken; Mert Çetin stoper mevkiinde, Nihad Mujakic de sol bek pozisyonunda yer aldı..

Tolga Ciğerci-Ali Kaan Güneren ve Riccardo Saponara'dan orta saha kurgusunu oluşturan Emre Belözoğlu, kanatlarda Olimpiu Morutan ve Anastasios Chatzigiovanis; santrfor pozisyonunda da Ali Sowe ilk 11'deydi..


Fenerbahçe ilk 10 dakikada Ankaragücü kalesine etkili geldi.. Sebastian Szymanski'nin sol çaprazdan vuruşunu kaleci Ertaç Özbir güçlükle kurtarırken, Cengiz Ünder'in plasesi az farkla auta gitti..

Ankaragücü beklemediği bir anda öne geçti... Ceza sahası dışı sağ tarafından ortaya doğru hareketlenip şutunu atan Olimpiu Morutan'ın sol ayağıyla vuruşu, takım arkadaşı Ali Kaan Güneren'e çarparak kaleci İrfan Can Eğribayat'ın sağından filelere takılınca Fenerbahçe Başkent deplasmanında 1-0 yenik duruma düştü..

Ankaragücü'nde Anastasios Chatzigiovanis'in sol çaprazdan vuruşunu kaleci İrfan Can Eğribayat karşılarken, dönen topta Ali Sowe farkı 2'ye çıkarmak istedi ancak top az farkla auta gitti..

Fenerbahçe ani bir kontratakta 2'nci golü yedi... Mert Müldür'ün sağ taraftan ortasında top Nihad Mujakic'in kalçasından geri döndü... Fenerbahçeliler penaltı beklerken ani Ankaragücü kontratağında Serdar Aziz ve Leonardo Bonucci'den kurtulan Anastasios Chatzigiovanis, yaklaşık 25 metreden sağ ayağıyla çaktı.. Kaleci İrfan Can Eğribayat'ın sağından bir kez daha filelere giden top Başkent ekibi Ankaragücü'ne renktaşı Fenerbahçe karşısında 2-0'lık üstünlüğü getirdi..

2-0 geriye düşen Fenerbahçe'de Teknik Direktör İsmail Kartal, bu kez sağ ve sol bekler Mert Müldür ile Bright Osayi-Samuel'in yerlerini değiştirirken Sebastian Szymanski'nin sağ çaprazdan vuruşu az farkla auta gitti..

Ev sahibi Ankaragücü'ndeyse Riccardo Saponara'nın sol çaprazdan vuruşu kaleci İrfan can Eğribayat'ta kalınca Fenerbahçe soyunma odasına 2-0'lık mağlubiyetle gitti..

Teknik Direktör İsmail Kartal Bright Osayi-Samuel, Miha Zajc ve Rade Krunic'i kenara alırken; Ferdi Kadıoğlu, İsmail Yüksek ve Serdar Dursun'u oyuna alarak maça yeniden ortak olmayı hedefliyordu..

Ancak orta sahadan hem Miha Zajc'ı, hem de Rade Krunic'i çıkartmışken; bu bölgeyi eksilterek santrfor sayısını çiftlemek riskti..

Zira oyun Mert Hakan Yandaş'ı istiyordu..

Ankaragücü'nde de stoper Uros Radakovic'in yerine Atakan Çankaya oyundaydı...

Ferdi Kadıoğlu'nun kaptırdığı topta Olimpiu Morutan'ın az kullandığı sağ ayağıyla vuruşu kaleci İrfan Can Eğribayat'ta kalırken, 65'de Mert Hakan Yandaş Sebastian Symanski'nin yerine oyuna girdi..

Ankaragücü'ndeyse Riccardo Saponara ve Ali Sowe'un yerlerine Pedrinho Barbosa ve Federico Macheda sahadaydı..

Anastasios Chatzigiovanis'in sol taraftan kullandığı serbest vuruşta kafasıyla dokunan Mert Çetin topu Fenerbahçe filelerine gönderdi ancak hakem Bahattin Şimşek, yardımcısı Osman Gökhan Bilir ve VAR'daki Emre Malok'un uyarılarıyla monitöre gitmeden "ofsayt" gerekçesiyle golü iptal etti..

Fenerbahçe'de Cengiz Ünder'in yerine Jayden Oosterwolde oyuna girerken, Ankaragücü'ndeyse Olimpiu Morutan'ın yerine Christian Bassogog oyundaydı..

Leonardo Bonucci'nin kafa vuruşu kaleci Ankaragücü kalecisi Ertaç Özbir'de kalırken; Başkent ekibinin atağında Federico Macheda'nın vuruşu kaleci İrfan Can Eğribayat'ın bacaklarının arasından geçip gol çizgisine paralel olarak auta gitti..

Ankaragücü'nde Anastasios Chatzigiovanis'in yerine son bölümde Garry Rodrigues oyuna girerken Pedrinho Barbosa'nın vuruşu kaleci İrfan Can Eğribayat'ta kaldı..

Fenerbahçe'de Ferdi Kadıoğlu'nun vuruşu kaleci Ertaç Özbir'de kalırken; Ankaragücü atağında sol taraftan Federico Macheda'nın sol taraftan içeri çevirdiği topa Garry Rodrigues ayak koyunca Başkent ekibi son kupa şampiyonu Fenerbahçe karşısında 3-0'ı buldu..

Maçın kalan bölümünde başka gol gelmeyince son şampiyon Fenerbahçe Ankaragücü'ne 3-0 yenilerek Ziraat Türkiye Kupası'na veda etti..

Teknik Direktör İsmail Kartal'ın orta alanda maça Rade Krunic ve Miha Zajc gibi 2 yumuşak oyuncuyla başlaması; sol ayağı yetersiz olan Osayi Bright-Samuel'i sol bek pozisyonunda görevlendirmesi yanlış hamlelerdi..

Aynı İsmail Kartal'ın oyuncu değişiklikleri sırasında Mert Hakan Yandaş'ı 46'da oyuna almamasını anlayamadım..

Ayrıca Ankaragücü bir Rizespor değil ve 2-0 mağlupken Serdar Dursun'u oyuna alarak ve santrforları çiftleyerek orta sahayı eksiltmek de aptalca bir hamleydi..

Fenerbahçe Futbol Takımı "Ferdi Kadıoğlu'nu oynatma merkezi" değil... İkinci yarıda orta sahanın ortasına adam lâzımken Ferdi Kadıoğlu'na neden gerek duyuldu anlamak zor..

Mert Hakan Yandaş oyuna giriyorsa Sebastian Szymanski çıkmaz... Çıkarsa da böyle 3'lük olursunuz...

Miguel Crespo, Lincoln Henrique ve Ryan Kent'i gözden çıkarırsanız sonuçlarına katlanırsınız...

Başkan Ali Koç saçma sapan zamanlarda konuşacağına bu kriz günlerinde ortaya çıkmalı..

"LÜZUMSUZ İŞLER MÜDÜRÜ" gibi..

Bir tane akıl vereni yok mu?

Zaten Milan'ı sürekli yazan biri olarak ben Rade Krunic'i farketmemişsem alan "futbol aklı" sorgulanmalıdır..

Artık elde Süper Lig ve UEFA Konferans Ligi kaldı...

Aslında Süper Lig kazanılabilir ancak Miguel Crespo ve Lincoln Henrique'nin gidişleri yüzünden tereddütlüyüm..

Volkan Demirel'in Hatayspor'u karşısında kazanılabilecek bir maç bir nebze olsun yara sarabilir;

Ancak bu Ali Koç ve İsmail Kartal'la Fenerbahçe'nin işi "ZOR DOSTUM ZOR".....

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar