Fenerbahçe UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde çeyrek finalde

Fenerbahçe UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde çeyrek finalde
Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi heyecanında kritik bir dönemeçten galibiyetle ayrıldı.

Sarı-lacivertli ekip, İstanbul'daki nefes kesen rövanş mücadelesinde, Union Saint-Gilloise ile karşı karşıya geldi. İlk maçtan 3-0'lık avantajla dönen Fenerbahçe, evindeki mücadeleyi 1-0 kaybetmesine rağmen, toplam skorda üstünlük sağlayarak çeyrek finale yükselmenin sevincini yaşadı.

Maçın ilk yarısında her iki takım da birbirlerine üstünlük sağlama adına kıyasıya bir mücadele sergiledi. İlk tehlikeli atak 21. dakikada Fenerbahçe'den geldi.

İsmail Yüksek'in pasıyla sağ kanatta buluşan İrfan Can Kahveci, mükemmel bir ortayla Szymanski'yi buldu. Ancak bu tehlikeli kafa vuruşu az farkla auta çıktı.

Karşılaşmanın ikinci yarısında tempo biraz daha arttı. 61. dakikada, Osayi-Samuel'in verkaçı sonrası ceza sahasında topla buluşan İrfan Can Kahveci'nin şutu, rakip savunmaya çarparak kornere gitti. Ancak 68. dakikada Union Saint-Gilloise, sol kanattan geliştirdiği atakta ceza sahasına giren Lapoussin'in ortasına yükselen Rasmussen'in kafa vuruşuyla öne geçti.

Fenerbahçe'nin çabalarına rağmen skoru değiştirecek gol gelmedi ve maç, Union Saint-Gilloise'ın 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi. Bu sonuçla birlikte Fenerbahçe, ilk maçtaki 3-0'lık galibiyetin avantajını kullanarak adını çeyrek finale yazdırdı.

Karşılaşmanın önemli anlarından biri de genç oyuncu Muhammet Zeki Dursun'un ilk kez Fenerbahçe forması giymesi oldu. 90+2. dakikada Mert Hakan Yandaş'ın yerine oyuna dahil olan 17 yaşındaki futbolcu, bu performansıyla gelecek adına umut verdi.

Öte yandan, A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella da bu önemli mücadeleyi tribünden takip etti. Montella'nın yanı sıra, A Milli Takım Yardımcı Antrenörü Selçuk Şahin, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop ve UEFA Yönetim Kurulu Üyesi Servet Yardımcı da karşılaşmayı izleyen isimler arasındaydı. Bu, Fenerbahçe'nin Avrupa sahnesindeki başarısını yakından gözlemleme fırsatı oldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar