Fenerbahçe Avrupa Ligi biletini 4 golle aldı

Fenerbahçe Avrupa Ligi biletini 4 golle aldı
UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanş maçında Avusturya temsilcisi Austria Wien'i 4-1 yenen Fenerbahçe, adını gruplara yazdırdı.

Ülker Stadyumu''nda oynanan karşılaşmayı sarı-lacivertliler 4-1 kazanırken Fenerbahçe''ye galibiyeti getiren golleri 12. dakikada İsmail Yüksek, 44. ve 70. dakikalarda İrfan Can Kahveci ve 79. dakikada Mert Hakan Yandaş kaydetti.

Konuk ekibin tek golünü 45+1. dakikada Martins attı.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe toplamda 6-1''lik skorla rakibine üstünlük kurarak adını UEFA Avrupa Ligi gruplarına yazdıran taraf oldu.

İSMAİL YÜKSEK GOLLE TANIŞTI

Fenerbahçe''nin genç futbolcusu İsmail Yüksek, sarı-lacivertli formayla ilk golünü kaydetti.

Sezon başı kampında sergilediği performansla takımın önemli isimleri arasına giren 23 yaşındaki orta saha oyuncusu, 12. dakikada sarı-lacivertli ekibi öne geçiren gole imza attı.

İsmail, böylece Fenerbahçe formasıyla ilk golüne imza atmış oldu.

İRFAN CAN GOLLERLE DÖNDÜ

Fenerbahçe''nin tecrübeli futbolcusu İrfan Can Kahveci, takımına gollerle döndü.

Dinamo Kiev maçında sakatlanan ve uzun süre takımdan ayrı kalan İrfan Can, 6 maç sonra ilk 11''de görev alırken, 44. dakikada takımının ikinci golüne imza attı.

Müsabakanın 70. dakikasında bir kez daha sahneye çıkan İrfan Can, ilk 11''e attığı 2 golle dönüş yaptı.

İrfan Can, 77. dakikada yerini Arda Güler''e bıraktı.

MAÇTAN DAKİKALAR  

10. dakikada Ezgjan Alioski''nin ceza sahası içi sol tarafından ortasında Luan Peres''in kafa vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Früchtl''da kaldı.

12. dakikada İsmail Yüksek''in ceza sahası dışı sağ tarafından vuruşunda Braunöder''e çarpan meşin yuvarlak kaleci Früchtl''ı aşarak ağlara gitti. 1-0

18. dakikada Mauricio Lemos''ın ceza sahası dışı sağ tarafından vuruşunda meşin yuvarlak kalenin üzerinden dışarıya çıktı.

26. dakikada İrfan Can Kahveci''nin sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunda ön direkte bulunan Serdar Dursun''un kafa vuruşunda Ranftl meşin yuvarlağı son anda çizgiden çıkardı.

44. dakikada Diego Rossi''nin sol taraftan kullandığı köşe vuruşunda arka direkte İrfan Can Kahveci''nin vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 2-0

45+1. dakikada 26 Ranftl''ın sağ taraftan kullandığı taçta ceza sahası içi sağında topla buluşan Fitz''in ortasında ceza sahası içinde iyi yükselen Martins kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 2-1

70'' GOOOOOOOOOLLLL! İrfan Can, skoru 3-1 yapan golü kaydetti. Rossi''nin pasında ceza sahasında topla buluşan İrfan Can, kalecinin önde olduğunu görünce yaptığı yarı aşırtma vuruşta topu ağlara gönderdi.Gol - Irfan Can Kahveci

79'' GOOOOOOOOLLLL! Mert Hakan farkı üçe çıkaran golü kaydetti. Ceza sahasının solunda topla buluşan Mert Hakan''ın şık vuruşunda top ağlara gitti.Gol - Mert Hakan Yandas

JESUS: FENERBAHÇE PRESTİJİNİ GERİ KAZANMALI

UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu ikinci maçında Fenerbahçe evinde Austria Wien’i 4-1 mağlup ederek grup aşamasına yükseldi. Müsabakanın ardından basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Fenerbahçe’nin bir maçını daha güzel futbol ve 4 golle tamamladığını söyleyerek, “Özellikle ikinci yarı kalitemizi gösterdik, güzel oyun sergiledik ve attığımız goller de güzeldi. Taraftarlarımıza ikinci yarı özellikle şov sunduk. Oyuncularım her geçen gün daha çok inanıyorlar. Uygulamak istediğimiz fikirleri hem defansif, hem ofansif anlamda daha iyi uyguluyorlar. Daha da gelişmeye çalışacağız. Hazırlık sürecimiz 5 haftaydı. Pek çok oyuncu sonradan takıma katıldı. Oyuncularımız bizim uygulamak istediğimiz fikirleri anlamaya başlıyorlar. Her zaman kazanamayacağımızı biliyoruz ama bizim hedefimiz her hafta daha üzerine koyarak devam etmek ve her maçı kazanmak” dedi.

Portekizli teknik adam, Fenerbahçe''nin prestijini tekrardan geri kazanması gerektiğini vurgulayarak, "Ben ve oyuncularım taraftarlarımızı mutlu etmek için çok çalışıyoruz. Onları galibiyetlerle mutlu etmek istiyoruz. Onları mutlu etmek için gol atmak lazım. Taraftarların forvet beklentisi var ama elimizdeki forvetler performansını arttırdı. Bugün King ve Pedro oynamadılar. Bu da doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. İlk hedefimiz gruplara kalmaktı, başardık. Gerek Şampiyonlar Ligi, gerek Avrupa Ligi’nde gruplarda olmayı hak ediyoruz. Fenerbahçe’nin kaybettiği prestijini tekrardan geri kazanması ve sıralamada kendini yukarıya çıkartması gerekiyor. En iyi 30 takım arasında olmalı Fenerbahçe, bunun için de maçlar kazanmalıyız” ifadelerini kullandı.

“FİNANSAL ŞARTLARIMI DAHA İYİ YAPMAK İÇİN GELMEDİM"

Maç sırasında kendisine yapılan tezahüratlarla ilgili soruya cevap veren Jesus, “Fark etmedim maç sırasında. Bu benim için yeni bir haber oldu. Benim buraya gelirken bu kararı vermemdeki en önemli sebeplerden biri taraftarların bana göstermiş olduğu sevgiydi. Sosyal medyadan birçok mesaj attılar, ne kadar istediklerini gösterdiler. Ben buraya finansal şartlarımı daha iyi yapmak için gelmedim. Burada Portekiz’den daha az kazanıyorum. Taraftar ve oyuncuların sevgisi için geldim. Bu durum beni aşık ediyor. Maç esnasında anlayamadım kusura bakmasınlar, onlara bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“AVRUPA LİGİ ŞAMPİYONLUĞU ZOR BİR HEDEF"

UEFA Avrupa Ligi’nde gruplara kalmalarıyla ilgili değerlendirmede bulunan tecrübeli teknik adam, “Avrupa’da ilk hedefimiz gruplara kalmaktı. Kurada 4. torbada olacağız. Bu turnuvadaki en iyi takımlarla karşılaşacağız. Çoğunun Şampiyonlar Ligi geçmişi var. En iyi mücadelemizi vereceğiz. Büyük önceliğim lig şampiyonluğu. Avrupa Ligi şampiyonluğu hedefiyle gelmedim. Şimdilik zor bir hedef. Mümkün olduğu kadar yukarıya çıkmak istiyoruz. Grup aşamasında ne kadar ileri gideceğimizi göreceğiz” şeklinde konuştu.

"KİEV İLE TEKRAR EŞLEŞME İHTİMALİ VAR"

Takımın performansına değinen Jesus, “Ben her zaman takımımdan daha fazla gol atmasını isterim. 2 attıysak 3, 3 attıysak 4 gol isterim. Oyunculara bu mentaliteyi aşılıyorum. Her zaman böyle olacak diye bir şey yok. Bazı anlarda skoru kontrol etmeyi bilmeniz gerekmekte. Bu da futbolun bir parçası. Kiev ile tekrar eşleşme ihtimali var. Onlarla karşılaştığımızda çok az bir süremiz vardı. İkinci maçı 10 kişi oynadık. O maç boğazımda düğüm gibi kaldı. Onlarla tekrar oynamak isterim” diyerek sözlerini noktaladı.

Stat: Ülker
Hakemler: Gil Manzano, Diego Barbero, Angel Rodriguez

Fenerbahçe: Altay Bayındır, Bright Osayi-Samuel, Mauricio Lemos, Gustavo Henrique, Luan Peres, Ezgjan Alioski, Miguel Crespo, İsmail Yüksek, İrfan Can Kahveci, Diego Rossi, Serdar Dursun
Yedekler: İrfan Can Eğribayat, Furkan Akyüz, Willian Arao, Ferdi Kadıoğlu, Mert Hakan Yandaş, Arda Güler, Enner Valencia, Lincoln, Miha Zajc, Filip Novak, Attila Szalai, Emre Mor
Teknik Direktör: Jorge Jesus

Austria Wien: Früchtl, Koumetio, Muehl, Handl, Martins, Ranftl, Braunöder, Fischer, Gruber, Fitz, Tabakovic
Yedekler: Mirko Kos, Georg Teigl, Can Keleş, James Holland, Matteo Meisl, Aleksandar Jukic, Marco Djuricin, Romeo Vucic, Dario Kreiker
Teknik Direktör: Manfred Schmid

Goller: İsmail Yüksek (dk. 12), İrfan Can Kahveci (dk. 44) (Fenerbahçe), Martins (dk. 45+1) (Austria Wien)
Sarı kart: Martins (Austria Wien)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar