Fatih’te binlerce kişi Filistin’e destek için yürüdü

Fatih’te binlerce kişi Filistin’e destek için yürüdü
Fatih'te, binlerce kişinin katıldığı Filistin'e destek yürüyüşü düzenlendi. Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri tarafından organize edilen etkinlik, "Gazze'yi Unutma" sloganıyla gerçekleştirildi.

Beyazıt Meydanı'nda toplanan kalabalık, tekbirler eşliğinde ve sloganlar atarak Ayasofya Camii Meydanı'na doğru yürüdü. Uluslararası Özgürlük Filosu Koalisyonu üyeleri de aralarında olmak üzere birçok aktivistin katıldığı yürüyüş, Gazze'ye yönelik süren saldırıları ve devam eden ablukayı protesto etti.

Eski Barselona Belediye Başkanı Ada Colau ve ABD'li eski diplomat Ann Wright gibi önemli isimlerin de katıldığı etkinlikte, Filistin'e destek vurgusu ön plandaydı.

Katılımcılardan Mehmet Emin, her Filistin'e destek yürüyüşüne katıldıklarını belirterek, "Filistin'le yatıyoruz, Gazzeli kardeşlerimizle kalkıyoruz. Bu zulüm durana kadar onların arkasındayız. Bebek katili olan Amerika'yı, İsrail'i lanetliyoruz" dedi.

Yasemin Kocaman ise gerçekleştirilen yürüyüşün son olmasını dileyerek, "Savaş bitsin, biz hiç mutlu olamıyoruz. Çocuklar ağlarken, kadınlar açken. Allah'ım, sen onlara yardım et, zafer bizim olsun inşallah" şeklinde konuştu.

Halil İbrahim Acar ise Filistin davasının onurları olduğunu belirterek, "Filistin davası bizim onurumuzdur. Onun için buraya geldik. Bundaki sonraki organizasyonlara da katılmaya devam edeceğiz. İslam'ın sesini her yerde haykırmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar