Fatih Altaylı için istenen ceza belli oldu

Fatih Altaylı için istenen ceza belli oldu
Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım nedeniyle hakkında soruşturma açılan Gazeteci Fatih Altaylı için 2 yıl kadar hapis cezası istendi.

Gazeteci Fatih Altaylı'nın, bir üniversite öğrencisinin Filistin yürüyüşünden dönen vatandaşa yumruk atması sonrasında yaptığı "Eline sağlık" paylaşımı üzerine başlatılan soruşturma tamamlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlenen iddianamede, Altaylı'nın suçu ve suçluyu övme suçundan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Mahkeme, duruşma yapmaksızın basit yargılama usulüyle yargılama yapılmasına karar verdi.

fatihaltaylikarar.jpg

İddianameye göre, Altaylı'nın 1 Ocak'ta İstanbul'da düzenlenen "Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet" yürüyüşünden sonra saldırıya uğrayan kişiye destek mahiyetindeki paylaşımı, "Eline sağlık" ifadesiyle gerçekleşti. Sosyal medya hesabından kısa bir süre sonra kaldırdığı bu paylaşım üzerine yapılan soruşturmada, Altaylı'nın "Suçu ve suçluyu övme" suçundan yargılanması talep edildi.

Altaylı'nın savunmasında, söz konusu paylaşımı bir sosyal deney amacıyla yaptığını ve suça konu tweeti atmaya karar verdiği sırada bir arkadaşıyla oturduklarını belirttiği kaydedildi. İddianamede, Altaylı'nın bu savunmasının olağan akışa aykırı olduğu ve "Eline sağlık" ifadesinin saldırıya uğrayan kişi ve eylemine yönelik olduğu değerlendirildi.

Savcılık, Altaylı hakkında "Suçu ve suçluyu övme" suçundan 2 yıla kadar hapis cezası talep ederken, mahkeme duruşma yapmaksızın basit yargılama usulüne geçilmesine hükmetti. Mahkeme, Altaylı'nın savunmasını dilekçe şeklinde sunması için 15 günlük süre verdi. Ayrıca, 5 Ocak 2024 tarihinde verilen adli kontrol kararlarının kaldırılmasına karar verildi.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar