Facebook kripto para birimi tasarruf aracı olabilir mi?

Facebook kripto para birimi tasarruf aracı olabilir mi?
Kredi derecelendirme şirketi olan Fitch Ratings, Facebook'un kripto para birimi olan Libra ile ilgili olarak açıklamada bulundu.

Uluslararası kredi derecelendirme şirketi Fitch Ratings, Libra para birimi için, fiyat istikrarına katkı sağlayabileceğini ve yararlı bir değiş tokuş aracı olabileceğini belirtti. 

Facebook´un geçen hafta Salı günü tanıttığı kripto para birimi Libra´ya ilişkin açıklamalar sürerken, Fitch Ratings son raporunda Libra´nın "diğer kripto para birimlerine göre" daha güvenilir olduğunu ifade etti.

Habertürk'ün haberine göre, Fitch raporunda şu değerlendirme yer aldı: "Libra´nın diğer kripto para birimleri karşısındaki olası avantajı, Libra fiyatının bir para kurulu gibi yedek fonda saklanan birden fazla para birimine bağlı olmasıdır. Söz konusu fonun boyutu, belirsiz tedarik veya kripto para birimleri uygulamalarındaki diğer algoritmalar yerine işlem taleplerine bağlı olarak değişecek."

BELİRSİZLİK ÖNE ÇIKIYOR

Fitch´in aralarında Bitcoin´in de bulunduğu diğer kripto para birimlerinin ana kavramlarından birini "belirsiz" olarak tanımlamasının kripto para birimleri piyasalarında dalgalanmaya yol açabileceği endişesine karşın Fitch, Libra´nın uzun dönemde birçok yarar sağlayabileceğini savundu: "Bu önlemler fiyat istikrarı sağlayarak mevcut kripto para birimlerinin spekülatif yaklaşımlarını geride bırakabilir ve bir değiş-tokuş aracı ya da tasarruf aracı olarak yararlı olabilir."

NEREDEYSE MASRAFSIZ İŞLEM İMKANI

Fitch raporunda, Libra´nın bir noktada yasal para birimleri gibi hizmet verebileceğini öngörürken, şöyle devam etti: "Libra Birliği, 1 milyarı cep telefonu kullanan ve 500 milyonu internete erişebilen 1.7 milyar yetişkinin bankalardan aldığı hizmetin yetersiz olduğunu öngörüyor. Birlik, bankaların hizmet veremediği bu nüfusa kendi kripto para birimiyle, 1 doların altında hava işlemleriyle neredeyse hiç masraf olmadan hizmet verebileceğini öngörüyor."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar