Ezgi Apartmanı davasında firarilerin avukatı Ersan Şen’e tokat gibi cevap

Ezgi Apartmanı davasında firarilerin avukatı Ersan Şen’e tokat gibi cevap
Depremde 35 kişinin hayatını kaybettiği Ezgi Apartmanı davasında firari pastanecilerin avukatı olan Ersan Şen ve diğer avukat arasındaki atışma sonrası mahkeme salonu karıştı.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremde 10 katlı Ezgi Apartmanı yıkıldı. Yerle bir olan binadan sadece apartman görevlisi Mulla Kenger ile oğlu Mesut Kenger sağ olarak kurtuldu, 35 kişi hayatını kaybetti.

Bilirkişi raporunda binayı inşa eden müteahhit ve tadilat yapan Kervan Pastanesi’nin yıkımda asli kusurlu oldukları ifade edildi.

33.jpg

Kervan Pastanesi’nin perde duvarında havalandırma için delikler açıldığı, pastanenin servis asansörü için tabliyede statik ve mimari projede bulunmayan bir boşluk açtığı, zemin kat ile asma kat arasındaki fretli kolonun kesildiği açıklandı.

11.jpg

Firari olarak aranan pastane sahipleri Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel’in avukatlığını Ersan Şen üstlendi.

22.jpg

Cumhuriyet'in haberine göre sanık mühendis M.T.’nin yönlendirme raporlar hazırlanmasına atıf yaptığı sırada bir müşteki avukatı “Duygusaldır nedeni” yorumunda bulundu.

M.T. bu yoruma “Onu ben söyleyemem ama herkesin malumu” yanıtını verdi.

Savunması sonrası M.T.’ye sanık avukatı Ersan Şen sorular yöneltti. Avukat Ersan Şen, fenni mesule şu soruyu sordu:

Yapı ruhsatı iki sayfadan ibaret 30.10.1996 ruhsat tarihi mimari projenin yapıldığı. Fenni mesul M.T. yapı ruhsatının alındığı tarihten itibaren iskan ya da belgelerin alındığı tarihten itibaren devam ediyor mu? M.T ise ‘Hayır’ yanıtını verdi.

Avukat Şen’in “Yukarıda kaçak kat var bu görüntüyü nasıl görüyorsunuz?” sorusundan sonra M.T. beraat talep etti.

M.T. ve avukatları Şen’in sorularına “Bunlar soru değil yorum” diyerek tepki gösterdi, Şen ile avukatlar arasında gerilim yaşandı.

uuu-001.jpg

“BURASI TELEVİZYON PROGRAMI DEĞİL”

Karşı avukat, Ersan Şen’e “Burası televizyon programı değil Ersan Şen. Duruşma salonundasınız, moderatör eşliğinde yapılan bir tartışma programında değilsiniz. Avukatı olduğunuz firari sanıkları getirin de biz de onlara böyle sorular soralım” diyerek tepki gösterdi.

Şen ise “Kaçakları yakalamaz bizim işimiz değil. Devletin jandarması var, polisi var. Siz her kaçak müvekkilinizi getirip teslim ediyor musunuz?” yanıtını verdi.

“KELİME OYUNLARINA GELMEYECEĞİM”

M.T., Ersan Şen’in iddialarını reddederken Şen’in sorularına bir süre sonra “Kelime oyunlarına gelmeyeceğim” diyerek yanıt vermeyi reddetti. 12 saat süren duruşma yarına ertelendi.

44.jpg

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar