Eyüp Batal: Maden tarımı yaşatır

Eyüp Batal: Maden tarımı yaşatır
İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eyüp Batal, Türkiye’de maden sektörüne dair yanlış algılarla ilgili konuştu.

Maden alanlarının geri dönüşümünün kamuoyunca pek bilinmediğini söyleyen Batal, bazı rehabilitasyon örneklerini paylaştı.

Maden kapanır zeytinlik açılır”

Çoğu madenin geçici bir süre için açıldığını ve üretim bittikten sonra sahanın rehabilite edilip devlete teslim edildiğini söyleyen Batal, Ancak imara açılan zeytinlik alanlarda bir daha zeytincilik yapamazsınız. Bu yüzden bir iş yapılırken iyi araştırılması gerekiyor. Toprağın altındakiler mi daha fazla kurumsal yarar içeriyor. Bu tam anlamıyla araştırılmalı. Avrupa bu mantıkla bakıyor olaya” dedi.

Maden tarımı engellemez, destekler

Türkiyede tarım için kullanılan en temel ürünlerden olan gübrenin madenlerden elde edildiğini ekleyen Batal, toplumsal mutabakat ortamında madenciliğin ülkemize katkısının iyi incelenmesi gerektiğini kaydetti. Maden sahalarının hem açıkken hem kapatıldığıda tarım faaliyetine engel olmadığını belirten Batal, madencilikte kaydedilen büyümenin her sektörü olumlu etkileyeceğini söyledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar