Evli ve çocuklu çifte 160 bin TL'lik aile yardımı ülkeyi karıştırdı

Evli ve çocuklu çifte 160 bin TL'lik aile yardımı ülkeyi karıştırdı
Almanya'da Ukraynalı bir çift ve çocuklarının her ay 5553 Euro aldığı oraya çıktı. İnternet üzerinden paylaşılan bu yardım bildirimi, ülke genelinde tartışmalara neden oldu.

ALİ AYDIN/GÜNBOYU

Almanya'da Harz İş Bulma Merkezi tarafından bir yardım bildirimi paylaşıldı. Bu sosyal yardıma göre üç yaşında bir çocukları olan Ukraynalı mülteci çift Kasım 2022'den Nisan 2023 tarihine kadar ayda 5 bin 553 Euro para aldı.

6380d5074e3fe0216cfc0b27.webp

Harz İş Bulma Merkezi, savaş mültecilerine konaklama ve ısınma giderleri için yardımda bulunuyordu. Ancak aileye yalnızca 1093 Euro ödendi. Geri kalan 4460 Euro ise Güntersberge'deki eski Harz tatil parkındaki konaklama yerinin işletmecisine gitti.

Tatil parkı, kapatılana kadar 210 kadar mülteciyi barındırıyordu.

almanya-pt71-cover.jpg

Ukraynalı aile için böyle bir rakamın ödenmesi tartışmalara neden oldu. Bölge yetkilileri bu ödemenin güvenlik hizmeti, bakım ve çocuk bakımı, dil hizmetleri ve konaklama gibi kalemlere gittiğini söyledi.

17058954-728xauto.webp

"ALMANYA, AVRUPA'NIN GENELEVİ HALİNE GELDİ"
Belediye Başkanı Marcus Weise, bu meblağları görünce şok olduklarını açıkladı. Otel işletmecisi René Maksimcev ise konaklama tesisinin petrol fiyatlarının tavan yaptığı bir kış sezonunda açıldığını ve bu meblağların normal olduğunu söyledi. Maksimcev, "Mülteciler için birçok şey hazırlanması gerekiyordu. Buraya geldiklerinde yanlarında bebek bezi bile yoktu" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar