Eurovision'da İsrail protestosu!

Eurovision'da İsrail protestosu!
2024 Eurovision Şarkı Yarışması'nın ikinci yarı final provasında İsrailli şarkıcı Eden Golan, şarkısını seslendirdiği sırada seyirciler tarafından protesto edildi.

İsrail'in temsilcisi Eden Golan, bu akşam yapılacak olan ikinci yarı finalde sahne alacak. İsrail, şarkısının siyasi mesajlar içerdiği gerekçesiyle Avrupa Yayın Birliği (EBU) tarafından reddedilmiş ve şarkının ismi ile sözleri değiştirilmişti.

Bu arada, 2024 Eurovision Şarkı Yarışması'nda İrlanda'yı temsil eden Bambie Thug, Filistin'e destek verdiğini açıkladı. Thug, "Filistin destekçisi olmak, antisemitik olduğum anlamına gelmiyor. Savaşa, işgale, baskıya, masum sivillerin ve çocukların öldürülmesine karşı olduğum anlamına geliyor." ifadelerini kullandı. Thug, Instagram hesabından "Kalbim ve dualarım Filistin halkıyla." mesajını paylaştı.

Thug'un sahne performansı öncesi vücuduna Ogham yazı sisteminde "Filistin'e Özgürlük" ve "Ateşkes" yazdığı ifadeler, EBU'nun talebi üzerine silindi. Thug, bu duruma karşı mücadele ettiklerini belirtse de, EBU yetkilileri tarafından "Ateşkes" ifadesinin de kaldırılması talebi geldiğini açıkladı.

İsveç'in Malmö kentinde düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması, İsrail'in katılımı nedeniyle protesto ve eleştirilerin hedefi olmuş durumda. Şehirde yüksek güvenlik önlemleri alınırken, Filistin'e destek gösterileri de düzenleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar