Euro Bölgesi'nde yatırımcı güveni 2 yılın zirvesinde

Euro Bölgesi'nde yatırımcı güveni 2 yılın zirvesinde
Nisan ayında, Avro Bölgesi'nde yatırımcı güven endeksi, altı ay üst üste artış göstererek Şubat 2022'den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Frankfurt merkezli araştırma kuruluşu Sentix, Avro Bölgesi'nin Nisan ayı Genel Yatırımcı Güven Endeksi verilerini yayınladı. Mart ayında eksi 10,5 puan olan endeks, Nisan'da eksi 5,9'a yükseldi. Bu, Şubat 2022'den beri en yüksek seviyesine ulaştı ve beklentiler, endeksin eksi 8,5 puana yükselmesi yönündeydi.

Gelecek 6 ayı değerlendiren Beklentiler Endeksi, eksi 2,3 puandan 5 puana çıkarak, Şubat 2022'den bu yana en yüksek seviyesine erişti. Aynı şekilde, Mevcut Durum Endeksi de eksi 18,5 puandan eksi 16,3 puana yükselerek altı aydır aralıksız artış gösterdi.

Sentix'in açıklamasında, "Avro Bölgesi'nde ve küresel ölçekte ekonomik toparlanmanın devam ettiği, ekonomik göstergelerin uluslararası alanda da istikrar kazandığı" ifade edildi. Anket, 4-6 Nisan tarihleri arasında 1201 yatırımcıyla gerçekleştirildi.

Öte yandan, Avro Bölgesi'nin en büyük ekonomisi olan Almanya için Sentix Yatırımcı Güven Endeksi, Nisan'da 10,8 puanlık artışla eksi 20,5 puana yükseldi. Bu, endeksin Mayıs 2023'ten beri en yüksek seviyesine ulaştığına işaret etti. Almanya'da Mevcut Durum Endeksi ise eksi 40,5 puandan eksi 36 puana yükseldi.

Sentix'in açıklamasında, yatırımcı güvenindeki artışa rağmen Alman ekonomisinin "büyük sanayileşmiş ülkelerin göreceli olarak zorlu durumda olanı" olarak kaldığı belirtildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar