Eski THK Başkanı'ndan orman yangınlarına yönelik hükümete sert tepki

Eski THK Başkanı'ndan orman yangınlarına yönelik hükümete sert tepki
Son günlerde orman yangınları artmaya başladı. Eski THK Başkanı Emekli Korgeneral Erdoğan Karakuş, Çam yangınlarına helikopter ile müdahale etmenin yanlış olduğunun altını çizerek bakanlık ile anlaşmalı şirketleri işaret etti.

Eski THK Başkanı Emekli Korgeneral Erdoğan Karakuş, bakanlık ile anlaşmalı şirketleri son dönemde artan yangınlardan sorumlu tuttu.

Eski THK Başkanı Emekli Korgeneral Erdoğan Karakuş, son dönemde artan orman yangınlarına ilişkin dikkat çektiği açıklamasında şu çarpıcı ifadeler yer verdi:

“Çam yangınlarında uçak yerine helikopter kullanıldığı takdirde helikopterin pervanesinin yarattığı rüzgar yanan çam kozalaklarını çok uzaklara fırlattığı için oralarda da yangın başlar ve yangın söndürülemez. Ayrıca yangın çıkan yerde ısınan hava yukarıya yükselir ve rüzgar şiddetlenir. Yıllar önce ben Türk Hava kurumu (THK) Genel Başkanı iken bir yılda 165 orman yangınına anında müdahale ettiğimiz için daha başlangıçta yangın söndürüldü. Bu durum Orman Bakanlığıyla anlaşmalı helikopterle yangın söndüren şirketleri rahatsız etti. Çünkü o şirketler yabancı ülkelerin helikopterlerinden yararlanıyor ve yangın çıkıpta uçtuklarında daha fazla para kazanıyorlardı. O zaman Marmaris'te orman yangını çıktı. THK'ya müdahale ettirmediler. Yangın büyüdükçe büyüdü. Bir sabah Orman Bakanı beni aradı. Bana 'Paşam sizde yangın söndürmeye katılabilirsiniz' dedi. Ben ise 'Sayın Bakanım önce yangının büyümesine neden olan helikopterleri hemen çekin hızla geliyoruz.' dedim. Ben de diğer bir uçakla yangın söndürme işlemini sevk ve idare ettim. Yangın kısa sürede söndü. O gün yangın söndürme işlemine katılan yangın söndürme pilotlarını ve THK mensuplarını minnetle ve gururla anıyorum.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar