Erzurum olimpiyatlara hazır!

Erzurum olimpiyatlara hazır!
Erzurum'da gerçekleşecek olan 20. İşitme Engelliler Kış Olimpiyatları için tüm hazırlıklar tamamlandı.

Binin üzerinde sporcunun katılacağı büyük organizasyonun açılış töreni 2 Mart'ta gerçekleşecek. İşitme Engelliler Kış Olimpiyatları, 12 Mart'ta sona erecek ve sporcular Alp Disiplini, Kayaklı Koşu, Snowbord, Curling, Futsal ve Satranç gibi çeşitli branşlarda mücadele edecekler. Bu heyecan verici etkinlik öncesinde, farklı ülkelerden sporcular Erzurum'a gelmeye başladılar.

Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Kerim Vural, organizasyona katılmaktan mutluluk duyduklarını belirtti ve Erzurum'un önemine vurgu yaptı. Başkan Vural, "Erzurum daha önce de birçok büyük organizasyona ev sahipliği yapmış bir şehir. Şimdi sıra, 20. İşitme Engelliler (Deaflmypics) Kış Olimpiyatları'na geldi. Türkiye olarak, başarılı bir organizasyon düzenleyerek tüm ülkeleri mutlu bir şekilde uğurlamak istiyoruz" dedi.

aw150750-02.jpg

Başkan Vural, iyi bir organizasyonun yanı sıra Türkiye'nin tüm branşlarda başarılı bir performans sergilemek istediğini belirterek, "Sporcularımız uzun süredir bu Olimpiyatlar için hazırlanıyorlar. Amacımız, bu önemli etkinlikte İstiklal Marşı'nı tüm dünyaya duyurmak. Takımlarımız hazır durumda. Ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğimize inanıyorum" şeklinde konuştu.

Kerim Vural, müsabakaların farklı yerlerde gerçekleştirileceğini belirterek, "Burada, 6 farklı branşta, 40'a yakın ülkeden binin üzerinde sporcu ve teknik heyet mücadele edecek. Aşkale ilçesindeki Kandilli Tesisleri'nde kayaklı koşu, Palandöken Konaklı Ejder 3200 Parkuru'nda alp disiplini ve snowboard, Yakutiye ilçesinde Curling, Erzurum GSB Gençlik Merkezi'nde Satranç, Aziziye ilçesinde ise Futsal müsabakaları gerçekleştirilecek" açıklamasında bulundu.

aw150750-03.jpg

Vural, organizasyonun sloganının "Sesimiz spor olsun ve tüm dünya duysun" olduğunu ifade ederek, "Yaklaşık 2 hafta boyunca sporseverler, bu muhteşem heyecanı TRT Spor ve TRT Spor Yıldız ekranlarından izleyebilecekler. Ayrıca tüm Erzurumlu sporseverleri, bizleri desteklemek için müsabakalara bekliyoruz" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar