Erzurum, Ardahan, Kars ve Ağrı'da soğuk hava etkisini gösteriyor

Erzurum, Ardahan, Kars ve Ağrı'da soğuk hava etkisini gösteriyor
Erzurum, Kars, Ağrı ve Ardahan'da kar ve soğuk hava etkisini göstermeye devam ediyor.

Erzurum'da dün gece aralıklarla yağan karın ardından kent bembeyaz bir örtüyle kaplandı ve sabah saatlerinde soğuk hava etkisini artırdı. Gece boyunca sıcaklık sıfırın altında 11 dereceye kadar düştüğü için araçların camları buz tuttu ve kaldırımlar ile yollar buzlanmaya başladı. Bazı bina ve iş yerlerinin çatılarında kar kütleleri ve buz sarkıtları oluştu, bu nedenle belediye ekipleri yollardaki kar ve buzları temizleme çalışmalarına başladı.

Kars'ta da benzer bir durum yaşandı. Aralıklarla devam eden kar yağışı yerini soğuk havaya bıraktı ve ekipler kaldırım ve yollarda buzlanma oluşmasını önlemek için tuzlama çalışması yaptı. Kar ve soğuk hava nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan yeşilbaş ördekler, Kars Çayı'nda besin arayışında görüntülendi. Sarıkamış ilçesinde ise kar yağışının ardından soğuk hava etkisini artırdı. Bina çatılarında buz sarkıtları oluşurken, ağaçlar ve bitkiler kırağıyla kaplandı. Vatandaşlar, ev ve işyerlerinin önünde biriken karları temizlemeye çalıştı.

Ağrı'da da yaklaşık bir haftadır devam eden aralıklı kar yağışı sonrasında soğuk hava etkili olmaya başladı. Karla mücadele ekipleri, sorumluluk alanlarındaki yolları temizlemek için çalışmalarına hız verdi.

Ardahan'da da gece başlayan kar yağışı etrafı bembeyaz bir örtüyle kapladı ve soğuk hava nedeniyle yoğun buzlanmalar meydana geldi. Karayolları ve belediye ekipleri, kar küreme ve tuzlama çalışmalarına başladılar.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Öne Çıkanlar