Ertelenen Süper Lig maçların tarihi belli oldu

Ertelenen Süper Lig maçların tarihi belli oldu
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), erteleme kararının ardından profesyonel ligler ve Ziraat Türkiye Kupası'nda oynanacak maçların tarihlerini açıkladı.

TFF'den yapılan açıklamaya göre Trendyol Süper Lig'de ertelenen 16. hafta maçları 9,10,11 Ocak 2024 tarihlerinde oynanacak. Trendyol 1. Lig'de ise 16. hafta müsabakaları 19, 20 ve 21 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek.

TFF Başkanı Büyükekşi: Tüm ligler 19 Aralık Salı günü yeniden başlayacak

TFF 2. Lig'de 18. ile TFF 3. Lig'de 15. hafta ise 19-20 Aralık'ta oynanacak maçlarla tamamlanacak.

Ziraat Türkiye Kupası'nda değişiklik

Ziraat Türkiye Kupası'nda 9,10 ve 11 Ocak'ta oynanması planlanan 5. eleme turu müsabakaları ise 16,17 ve 18 Ocak 2024'te yapılacak.

Ayrıca, 20 Aralık Çarşamba günü oynanacağı ilan edilen Zonguldak Kömürspor-Bucaspor 1928 erteleme karşılaşması ise 28 Aralık'ta oynanacak.

2023/12/12/mehmet.jpg

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırının ardından süresiz ertelediklerini açıkladıkları tüm liglerdeki maçların 19 Aralık Salı günü yeniden başlayacağını bildirdi.

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca'dan hakem Halil Umut Meler'e saldırı

TFF Yönetim Kurulu, Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirdiği toplantıda, Süper Lig'de 11 Aralık'ta yapılan MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının bitimiyle, başkent ekibinin başkanı Faruk Koca ile iki kişinin hakem Halil Umut Meler'e saldırısının ardından gelişmeleri değerlendirdi.

Büyükekşi, toplantı sonrası düzenlediği basın toplantısında, olaylı maç gecesi süresiz ertelediklerini açıkladıkları liglerdeki tüm maçların 19 Aralık Salı gününden itibaren yeniden başlayacağını duyurdu.

TFF Başkanı, Süper Lig'de 19 Aralık Salı günü 17. hafta karşılaşmalarının, ertelendiği için bu hafta sonu yapılmayacak 16. hafta karşılaşmalarının ise 10 Ocak 2024 haftasında oynanacağını da belirtti.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'den birlik çağrısı

Mehmet Büyükekşi, tüm liglerdeki maçların süresiz ertelenmesi kararını aldıklarını hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Bugün aldığımız kararla 19 Aralık Salı günü tüm ligler yeniden başlayacak. Birbirimizi şikayet etmek yerine bir olarak, birlik olarak, sağduyu ile birlik ve beraberlik içinde hareket ederek başarılı olacağımıza inanıyoruz. Yönetime geldiğimiz günden itibaren başaracaksak birlikte başaracağız diye altını çizmiştik. Türk futbolunun geleceği için atılması gereken adımları atmaya, çözülmesi gereken sorunları çözmeye ve tüm bunları camiamızla birlikte yapmaya devam edeceğiz. Bu süreçte bize destek veren FIFA Başkanı Gianni Infantino, UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, FIFA Hakem Komitesi Başkanı Pierluigi Collina, İngiltere Hakem Komitesi Başkanı Howard Webb'e de teşekkür ediyorum. Bu hafta oynanması gereken maçları 10 Ocak'ta oynatacağız. Önümüzdeki salı-çarşamba günü oynanacak maçlar yapılacak. Bu hafta sonu oynanacak maçları 10 Ocak ile başlayan güne ertelemiş oluyoruz. O tarihte gözüken Ziraat Türkiye Kupası maçlarını da başka bir tarihe aktarıyoruz. Erteleme maçlarının oynanması için en uygun tarih 3 Ocak gözüküyordu ama futbolcuların dinlenmesi için zaman kalmayacaktı. Onu gözeterek Ziraat Türkiye Kupası'nı başka bir tarihe alacağız."

Büyükekşi, MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca'nın yumruk attığı hakem Halil Umut Meler'in sadece Türkiye'de değil uluslararası arenada da gurur duydukları bir isim olduğunun altını çizerek, "İyi bir aile babası ve iyi bir insan. Bugün konuşacağımız hiçbir şey hakemimiz zalimce tekmelenirken iki elini başına siper ederek yerde sürüklendiği fotoğraftan daha fazla bir şey söyleyemez. Hepimizin temel misyonu, futbolu her şeyin önünde tutmak ve tüm paydaşların kendilerini güvende hissedeceği bir alan olarak korumaktır. Bu güzel oyunun içinde asla şiddete yer yoktur. 11 Aralık Pazartesi akşamı MKE Ankaragücü ile Çaykur Rizespor arasında oynanan maçta yaşananlar hiçbir şekilde kabul edilemez. Saha içinde veya saha dışında benzeri bir olaya sıfır tolerans göstereceğimizi, oyunun vazgeçilmez parçası olan hakemlerimize ve hakemlik müessesine yapılacak hiçbir saldırı ya da orantısız baskıya hiçbir zaman izin vermeyeceğimizi söylüyoruz." ifadelerini kullandı.

Halil Umut Meler'in son durumu hakkında da bilgi veren başkan Büyükekşi, "Biliyorsunuz dün yönetim kurulumuz ile hastanede ziyaretine gittik, doktorlardan bilgi aldık. Çok şükür iyileşiyor, kendisini de iyi gördük. Bugün taburcu oldu. 12 günlük bebeği Ege ile ailesine kavuşuyor. Allah inşallah böyle acıları bir daha Halil Umut Meler'e, diğer hakemlerimize yaşatmasın. İlk andan itibaren yakından ilgilenen ve talimatlar veren Sayın Cumhurbaşkanımıza özellikle buradan şükranlarımızı sunmak istiyorum. Olayla ilgili hızla harekete geçen Gençlik ve Spor Bakanımıza, İçişleri ve Adalet Bakanlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar." açıklamasında bulundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar