Ermenistan'da Sarkisyan istifa etti

Ermenistan'da Sarkisyan istifa etti
Ermenistan Başbakanı Serj Sarkisyan'ın, protestolar üzerine istifa ettiği bildirildi.

Ermenistan'da Sarkisyan istifa etti

Ermenistan Başbakanı Serj Sarkisyan'ın, protestolar üzerine istifa ettiği bildirildi.

Sarkisyan, "Sokaklardaki protestocular benim başbakan olmamı istemiyor. Talebinizi yerine getiriyorum. Size son kez başbakan olarak sesleniyorum. Paşinyan haklıydı. Yanılmışım. Başbakanlığı bırakıyorum." diyerek istifa ettiğini açıkladı.

Geçici başbakan Karapetyan oldu

Ermenistan Bakanlar Kurulundan yapılan yazılı açıklamada, Sarkisyan'ın istifasının ardından, mevcut durumda Başbakan Birinci Yardımcısı olan Karen Karapetyan'ın geçici bir süreyle başbakan olarak görev yapacağı bildirildi.

Muhalif gruplar istifa haberini kutladı

Öte yandan Sarkisyan'ın istifası, 10 gündür protestolarını sürdüren muhalif gruplarca sevinçle karşılandı. Başkent Erivan'ın kent merkezindeki meydanlarda toplanan muhalifler, müzik ve danslar eşliğinde Serj Sarkisyan'ın istifasını kutladı.

Gösteri ve kutlamaların gece geç saatlere kadar devam edeceği belirtildi.

Muhalifler, 13 Nisan'da Sarkisyan'ın başbakanlığa aday gösterilmesini gerekçe göstererek, liberal siyasi güçlerin oluşturduğu Elk (Çıkış) koalisyonundan milletvekili Nikol Paşinyan'ın öncülüğünde protesto gösterilerine başlamıştı. Polis, göstericilere bir çok kez göz yaşartıcı gaz ve ses bombası kullanarak müdahale etmiş ve Paşinyan dahil çok sayıda kişi yaralanmıştı.

2008'den bu yana 2 dönem cumhurbaşkanlığı yapan Serj Sarkisyan, 17 Nisan'da parlamentoda yapılan oylamada başbakan seçilmişti. Ermenistan'da 2015'te Sarkisyan'ın desteğiyle kabul edilen anayasa referandumuna göre yürütme yetkisi devlet başkanından başbakana devredilmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar