Erdoğan'ın o yayın kuruluşlarına ambargo uygulamasına tepki!

Erdoğan'ın o yayın kuruluşlarına ambargo uygulamasına tepki!
Vahdettin Köşkün’deki bilgilendirme toplantısında genel yayın yönetmenleriyle buluşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, toplantıya Yeniçağ, Sözcü, Cumhuriyet, Halk TV ve Fox TV gibi yayın kuruluşlarını çağırmamasına CHP ve İYİ Parti’den tepki gecikmedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'daki Vahdettin Köşkün’de bazı basın kuruluşlarının genel yayın yönetmenleriyle bir araya geldiği toplantıda bazı yayın kuruluşlarını çağırmaması tepki çekti.

‘Ulusal güvenlik konulu’ bilgilendirme toplantısına gazetemizin yanı sıra Sözcü, Cumhuriyet, Halk TV ve Fox TV gibi birçok yayın kuruluşu davet edilmedi.

Sabah, Ntv, CNNTürk, Hürriyet, Ahaber ve benzeri medya gruplarının temsilcilerinin yer aldığı toplantıya muhalefetten eleştiri geldi.

Duruma tepki gösteren İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, “Sayın Erdoğan’a şunu hatırlatmak isterim ki, basın özgürlüğü yönetenlere değil yönetilenlere lazmdır ve bunu sağlamadan demokrasiden söz edilemez” açıklamasında bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba konuyla ilgili olarak, “İktidar kendi havuz medyasını, haram medyasını oluşturdu. Bu iktidar FETÖ ile işbirliği yaparken muhalif dedikleri basın onlara karşı duruyordu” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar