Erdoğan'dan İsrail ile ticaret konusunda net mesaj: O iş bitti!

Erdoğan'dan İsrail ile ticaret konusunda net mesaj: O iş bitti!
Almanya Cumhurbaşkanı olan Frank-Walter Steinmeier Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte bazı önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan, Alman bir gazetecinin sorduğu bir soru üzerine, "İsrail ile yoğun ticari ilişkileri artık ayakta tutmuyoruz, o iş bitti." sözlerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile ortak basın toplantısında konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti;

"Türkiye'yi ve Türkleri yakından tanıyan Sayın Steinmeier, dışişleri bakanlığı döneminde ülkemizi birçok kez ziyaret etmişti. Ancak bugünkü ziyareti cumhurbaşkanı olarak ülkemize yaptığı ilk ziyaret olması ve Türkiye-Almanya arasındaki dostluk anlaşmasının 100'üncü yılına tekabül etmesi bakımından ayrıca değerli bir ziyaret olmuştur. Beşeri bağlarla bugüne kadar hep güçlenen Türk-Alman dostluğunun kuvvetlenerek gelişmeye devam edeceğine inanıyorum. Kıymetli dostum Steinmeier'in de ilişkilerimizi ilerletme konusunda bizimle hem fikir olduğunu görmekten ayrıca memnuniyet duyuyorum. Bu vesileyle Almanya'ya ve Alman halkına 6 Şubat depremlerinde milletimizle sergiledikleri dayanışma için tekrar teşekkür ediyorum."

aa-20240424-34366759-34366746-recep-tayyip-erdogan-frankwalter-steinmeier-meeting-in-ankara.jpg

"GAZZE'DE ÖLÜM SAYISI 45 BİNİ BULDU BU RAKAMI BİR KENARA KOYMAMIZ SÖZ KONUSU OLAMAZ"

"İsrail ile yoğun ticari ilişkileri artık ayakta tutmuyoruz, o iş bitti. Bunu da kısa zaman önce Dışişleri Bakanım açıkladı. Fakat şunu bilmenizi istiyorum, şu anda İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırılardaki ölüm sayısı ne yazık ki 45 bini buldu. Bu rakamı bir kenara koymamız söz konusu olamaz. Yaralılar 75 bini buldu. Bu yaralılar içerisinde durumu ağır olanların bir kısmını biz ülkemize aldık burada tedavileri devam ediyor. Tabi çocuk, kadın, yaşlı bir burada maalesef ağır manzara var. Bu manzarayı Alman dostlarımızın görmesi lazım. Bu kadar Gazze, Filistin yerle yeksan olmuş, her taraf yıkılmış durumda. Kaldı ki, İsrail ile Gazze, silah, mühimmat, araç-gereç zaten bunlar mukayese edilmez. Bunları görerek değerlendirme yapmak lazım. Bütün bunların yanında tüm Batı kimin yanında yer alıyor? İsrail'in yanında yer alıyor. İsrail'in acımasız bu saldırıları karşısında Gazze'nin bir imkanı var mı? Yok, imkansızlıklar içinde bütün bunlara rağmen biz şu anda rehinelerin takası noktasında bir gayretin içerisindeyiz, bir mücadelenin içerisindeyiz. Temenni ederiz ki bu takasta başarılı oluruz."

aa-20240424-34366759-34366747-recep-tayyip-erdogan-frankwalter-steinmeier-meeting-in-ankara.jpg

aa-20240424-34366759-34366749-recep-tayyip-erdogan-frankwalter-steinmeier-meeting-in-ankara.jpg

aa-20240424-34366759-34366754-recep-tayyip-erdogan-frankwalter-steinmeier-meeting-in-ankara.jpg

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar