Erdoğan'dan Irak depremine yardım açıklaması

Erdoğan'dan Irak depremine yardım açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak-İran sınırındaki depreme ilişkin "Felaketin hemen ardından ilgili kuruluşlarımızı bölgeye sevk ettik. AFAD ve Kızılay'ın koordinasyonunda 50 tırlık yardım konvoyu, Habur'dan Irak'a şu an giriş yapmış bulunuyor." dedi.

Erdoğan'dan Irak depremine yardım açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda Rusya ziyareti öncesi düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, "Dün gece Kuzey Irak'ta meydana gelen depremden dolayı başta bölgedeki kardeşlerimiz olmak üzere tüm Irak ve İran halkına geçmiş olsun diyorum, ölenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak-İran sınırındaki depreme ilişkin şunları kaydetti:

"Felaketin hemen ardından ilgili kuruluşlarımızı bölgeye sevk ettik. AFAD, Kızılay ve diğer birimlerimiz şu an arama kurtarma çalışmalarına yardımcı oluyorlar ve bunun yanında da AFAD ve Kızılay'ın koordinasyonunda 50 tırlık yardım konvoyu, Habur'dan Irak'a şu an giriş yapmış bulunuyor.

Ayrıca ilaç, battaniye, çadır gibi acil ihtiyaçlar noktasında gereken her türlü desteği veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Bildiğiniz gibi Türkiye zaten bu tür zor durumlarda, zor zamanlarda, her zaman bölgedeki kardeşlerinin yanında yerini almıştır. Tüm kurumlarımıza, gereken yardımların süratle ivedilikle ulaştırılması, ihtiyaçların karşılanması ve yaraların sarılması hususunda da gerekli talimatlar verilmiştir. Temennimiz ve duamız can kayıplarının sayısının daha da artmaması istikametindedir."

"Putin'e vize muafiyetinin yeniden tesisi yönündeki beklentimizi ileteceğim"

Erdoğan "Rusya ile ticaret hacmimizi hedef olarak 100 milyar dolar şeklinde belirlemiştik ve bu hassasiyetimizi korumaya devam ediyoruz. Bu hedefin önündeki engellerin büyük bir oranda kaldırıldığını burada söyleyebilirim. Geriye kalan son bazı ticari kısıtlamaları da inşallah kısa zamanda kaldırıyoruz. Sayın Putin'e vize muafiyetinin yeniden tesisi yönündeki beklentimizi tekrar ileteceğim." diye konuştu.

"Bölgemizdeki liderlerin aklı selimle hareket ederek bu oyunu bozması şarttır"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Katar'da konuşlanması süreci devam ediyor. Bu süreç bizim Katar'ın ve genel olarak Körfez bölgesine verdiğimiz önemin de bir nişanesidir. Körfez'deki tüm ülkeler bizim kardeşimiz, kadim dostumuzdur. Suudi Arabistan'ın da Katar'ın da Kuveyt'in, Bahreyn'in, Umman'ın da istikrar ve huzuru bizim için birinci derece önemlidir. Maalesef bir süredir bölgede kardeşi kardeşe kırdırma siyaseti izleniyor. Bunun da kimler tarafından tedavüle konulduğunu biz çok iyi biliyoruz. Aslında dünya da çok iyi biliyor. Bölgemizdeki liderlerin basiretle, ferasetle, aklı selimle hareket ederek bu oyunu bozması şarttır."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar