Erdoğan, Bulgaristan Cumhurbaşkanı ile bir araya geldi

Erdoğan, Bulgaristan Cumhurbaşkanı ile bir araya geldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev'le görüştü.

Erdoğan, Antalya Diplomasi Forumu'nda devlet ve hükümet başkanlarıyla görüşmelerini sürdürüyor. Bulgaristan Cumhurbaşkanı Radev ile gerçekleştirdiği buluşma da bu çerçevede önem taşıyor.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede Türkiye ve Bulgaristan arasındaki ilişkilerin yanı sıra Ukrayna-Rusya ve İsrail-Filistin çatışmaları ele alındı.

Erdoğan, görüşmede özellikle savunma sanayii ve enerji alanlarında işbirliğinin artırılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin Bulgaristan ile kara yoluyla LNG ihracatı, tecrübe paylaşımı ve yenilenebilir enerji alanlarında işbirliğine hazır olduğunu belirtti.

new-folder-new-folder-16-aa-33851558.jpg

Cumhurbaşkanı, Türkiye'nin Ukrayna-Rusya ve İsrail-Filistin meselelerinde çatışmaların bölgeye yayılmasını engellemeyi öncelikli olarak gördüğünü ve sorunların diyalog ve barış yoluyla çözülmesi için çaba gösterdiğini ifade etti.

Görüşmede Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç da yer aldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar