Erdoğan açıkladı, milyonlarca emekli isyan etti: Emekli ikramiyesi yalnızca o kişilere ödenecek!

Erdoğan açıkladı, milyonlarca emekli isyan etti: Emekli ikramiyesi yalnızca o kişilere ödenecek!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı şerefine emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere ödenecek 5 bin liralık ikramiyenin detaylarını açıkladı. İkramiyenin ne zaman hesaplara yatacağını belirten Erdoğan, bu uygulamadan yararlanamayacak emeklilerin detaylarını paylaştı.

28 Şubat'ta Meclis'ten geçen EYT düzenlemesiyle birlikte Türkiye'deki emekli sayısı 15 milyonun üzerine çıktı. Buna karşın milyonlarca emekli için devlet bütçesinden ayrılan pay günden güne düşüş gösteriyor.

Yıllar önce asgari ücretin üzerinde olan en düşük emekli maaşı, AKP iktidarında neredeyse asgari ücretin yarısına kadar gerilemiş durumda.

Temmuz ayında emeklilere yalnızca yüzde 25 artış yapan hükümet, bu zammı kök maaşlara yansıtarak milyonlarca vatandaşın eline geçen parada hiçbir artış yaşanmamasına neden olmuştu.

Maaşlarda yapılan artışın sınırlı kalmasına emekli sayısının beklenenden fazla olmasını gerekçe gösteren AKP iktidarı, gelen tepkilerin ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ve AKP Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım aracılığıyla TBMM'nin açılacağı 1 Ekim tarihini işaret etmişti.

ERDOĞAN EMEKLİ ZAMMINDA SON SÖZÜ SÖYLEDİ

1 Ekim'de Meclis açılışında kendisine yöneltilen "Emekliye yıl bitmeden zam olacak mı?" sorusuna "İnşallah" yanıtı veren Erdoğan, bugün gerçekleşen kabine toplantısının ardından emekli zammına tüm kapıyı kapatarak Ocak ayını işaret etti.

29 Ekim'de Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı olması nedeniyle emekli vatandaşlara bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin liralık ikramiye dağıtılacağını açıklayan Erdoğan, bu ikramiyeden kimlerin faydalanamayacağını da belirterek milyonlarca emeklinin hayal kırıklığı yaşamasına neden oldu.

MAAŞIYLA GEÇİNEMEYİP ÇALIŞMAK ZORUNDA KALAN EMEKLİYE İKRAMİYE YOK

Aldığı emekli maaşı ile hayatını sürdüremeyen birçok vatandaş, ilerleyen yaşına rağmen ek işlerde çalışarak geçinme mücadelesi vermekte. Buna karşın Erdoğan tarafından yapılan açıklamada, halihazırda emekli olmasına rağmen bir işte çalışan vatandaşlar için ikramiye ödemesinin yapılmayacağı belirtildi.

Emekli maaşı alan ve sigortalı işi bulunan vatandaşlara 5 bin liralık ödemenin yapılmayacağı açıklanırken, bu nedenle sayısı milyonları aşan vatandaşın ikramiye uygulamasından yararlanamayacağı düşünülüyor.

EMEKLİ İKRAMİYELERİ NE ZAMAN HESAPLARA YATIRILACAK?

Ödeme takvimi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ilerleyen haftalarda bir çalışma yürütmesi beklenirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan Kasım ayının ilk yarısında ikramiye ödemelerinin tamamlanacağını belirtti.

15 Kasım'a kadar halihazırda çalışmayan ve emekli maaşı dışında geliri olmayan vatandaşlara ödenecek ikramiye tutarının banka hesaplarına aktarılması beklenirken, çalışmanın kapsamına sigortalı çalışan işçilerin dahil edilip edilmeyeceğini zaman gösterecek.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Öne Çıkanlar