Enkaz kentte yaşayan vatandaşlara maske uyarısı

Enkaz kentte yaşayan vatandaşlara maske uyarısı
Depremin vurduğu Hatay'da yaşayan vatandaşlara, uzmanından maske takmaları konusunda uyarı geldi.

Dr. Ercan Nural, astım ve alerjik reaksiyonu olan hastalarda toza bağlı olarak geçmeyen öksürükler, burun akıntıları ve hapşırıkların arttığını ifade etti.

Kahramanmaraş merkezli depremler Hatay'da büyük yıkıma neden olmuş ve 25 bine yakın insanın hayatını kaybetmesine yol açmıştı. Hatay'da bahar aylarının gelmesiyle birlikte hava sıcaklığının da 35 dereceyi aştığı belirtiliyor. Yaz mevsimiyle birlikte artan toz bulutları ise sağlık açısından risk oluşturuyor. Dr. Ercan Nural, astım ve alerji hastalarını maske kullanmaları ve dışarıda giydikleri kıyafetleri yüksek sıcaklıkta yıkamaları konusunda uyardı.

Yağışlı havanın etkisini yitirmesiyle toz bulutlarının etkisinin arttığını dile getiren Dr. Nural, "6 Şubat depremleri sonrasında çok sayıda enkaz oluştu. Yağışın azalmasıyla birlikte yaz aylarının gelmesi, toz bulutlarının artmasına yol açtı. Astım ve alerji hastalarında öksürüklerin, burun akıntılarının, hapşırıkların ve deri döküntülerinin sıkça görüldüğünü gözlemliyoruz.

Hastalarımızın tedavilerini aksatmamaları, dışarıya çıkarken maske takmaları ve dışarı çıkarken giydikleri kıyafetleri eve sokmamaları önemlidir. Giyilen kıyafetlerin çıkarılıp yüksek sıcaklıkta yıkanması gerekmektedir. Toz bulutlarına maruz kalma konusunda çocukların ve yetişkinlerin bağışıklık sistemlerini güçlendirmek için dengeli beslenmeleri önemlidir. Asıl tedavinin etkenden uzaklaştırmak olduğuna inanıyorum. Bu inatçı öksürüklerde hastalarımda deprem sonrası artış gözlemliyorum" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar