Enerji faturalarının yükü ikiye katlandı

Enerji faturalarının yükü ikiye katlandı
CHP'li Ahmet Akın, enerji sektörüne gelen zamlara dikkat çekti ve AKP hükümetini eleştirdi: "Mart 2022’de, AKP’nin indirim yapıldığı söylemine karşın bir yıl sonra aynı enerji faturalarının toplamı 2.075 lira oldu" dedi.

Cumhuriyet''ten Sarp Sağkal''ın haberine göre, İndirim algısına karşın son bir yıl içinde fatura yükünün katlandığını belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, dört kişilik bir ailenin Mart 2021 tarihindeki enerji faturalarıyla Mart 2022 tarihli faturalarını karşılaştırdı. Akın’ın çalışmasında özetle şunlar yer aldı:

"YANGIN SÖNMEZ"

“Mart 2021 tarihinde, ısınma amaçlı doğalgaz kullanan, ortalama elektrik tüketimi yapan ve bir depo benzin harcayan bir ailenin enerji faturalarının toplamı 1.060 lira tutarındaydı. Mart 2022’de, AKP’nin indirim yapıldığı söylemine karşın bir yıl sonra aynı enerji faturalarının toplamı 2.075 lira oldu. 2022 yılında memurlara yüzde 30, asgari ücretlilere yüzde 50 oranında zam yapılırken, enerji faturalarının yükü ise neredeyse yüzde 100 oranında artış gösterdi. Yılbaşından bu yana ikiye-üçe katlanan faturalardaki 40-50 liralık indirimin hiçbir anlamı yok. Cumhuriyet tarihinin en büyük zammı hâlâ geçerli. İlk kademede yüzde 42, ikinci kademede yüzde 119 zam yerinde duruyor. Fahiş zamlar geri alınmadan yapılan hiçbir değişiklik faturalardaki yangını söndürmeyecektir.” 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar