Endonezya'da heyelan felaketi: 21 ölü!

Endonezya'da heyelan felaketi:  21 ölü!
Sumatra adasında meydana gelen şiddetli yağışların yol açtığı sel ve toprak kaymalarında en az 21 kişi hayatını kaybetti. Şu ana kadar kaybolan 6 kişiyi bulmak için arama çalışmaları devam ediyor.

Endonezya'da etkili olan şiddetli yağışların etkileri netleşmeye başladı. Ulusal Afet Yönetim Ajansı tarafından yapılan açıklamada, Sumatra adasında meydana gelen sel ve toprak kaymalarında en az 21 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Ayrıca en az 2 kişinin sel nedeniyle yaralandığı doğrulandı ve kayıp 6 kişiyi bulma çalışmalarının devam ettiği ifade edildi.

aw159312-02.jpg

Açıklamada, 80 bini aşkın kişinin geçici barınaklara tahliye edildiği, Batı Sumatra eyaletindeki 9 ilçe ve şehirdeki yaklaşık 20 bin evin çatıya kadar su altında kaldığı aktarıldı. Bölgede devam eden elektrik kesintileri ve yolları kaplayan çamur nedeniyle arama kurtarma çalışmalarının güçlükle yürütüldüğü belirtildi.

aw159312-05.jpg

Ayrıca, Kuzey Sumatra bölgesinde aralık ayında da şiddetli yağışlar yaşanmış, sel ve toprak kaymalarında en az 1 kişi hayatını kaybetmiş ve 11 kişi kayıp olarak kaydedilmişti.

aw159312-04.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar