En son 2015 yılında benzer bir vaka görülmüştü! Hıyarcıklı veba yeniden hortladı

En son 2015 yılında benzer bir vaka görülmüştü!  Hıyarcıklı veba yeniden hortladı
Oregon eyaletinin Deschutes İlçe Sağlık Kurumu, bir kişide ''hıyarcıklı veba'' tespit edildiğini duyurdu. Eyalette en son benzer bir vaka 2015 yılında rapor edilmişti.

Deschutes İlçe Sağlık Kurumu tarafından yapılan açıklamada, 7 Şubat tarihinde bir vatandaşta hıyarcıklı vebanın görüldüğünün belirlendiği ifade edildi. Kurum, hastanın sahibi ve evcil hayvanının yakın temas içinde olduğu kişilerle iletişime geçilerek gerekli önlemlerin alındığını bildirdi.

Hıyarcıklı vebanın belirtileri konusunda uyarılarda bulunan sağlık yetkilileri, semptomların genellikle enfekte bir hayvanla veya pireyle temas sonrası 2 ila 8 gün içinde ortaya çıkabileceğini belirtti. Ayrıca, hastalığın erken teşhisi ve tedavisi gerektiğine vurgu yapılarak toplum için riskin minimum düzeyde olduğu ifade edildi.

Deschutes Sağlık Kurumu'nun açıklamasında, Oregon'da vebanın nadir görüldüğü ve son benzer vakayı 2015 yılında rapor edildiği hatırlatıldı. Sağlık yetkilileri, vebanın pire ısırığı veya enfekte bir hayvanla temas yoluyla bulaştığını belirtirken, veba taşıyan en yaygın hayvanların sincaplar olduğuna dikkat çekti.

Halkın ve evcil hayvanların korunması için alınması gereken önlemlerle ilgili de bilgi veren kurum, pire kontrolü ve piknik alanlarında yabani hayvanları beslememek gibi tedbirlerin önemine işaret etti.

Hıyarcıklı veba vakasının ardından sağlık yetkilileri, halkın dikkatli olması ve belirtiler konusunda duyarlı olması gerektiğini vurguladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar