Emiliano Sala’nın ölümüyle ilgili kritik gelişme

Emiliano Sala’nın ölümüyle ilgili kritik gelişme
Emiliano Sala’nın geçtiğimiz Ocak ayında uçak kazasında hayatını kaybetmişti. Ölümüyle alakalı önemli bir gelişme yaşandı. İngiltere polisi bir kişiyi gözaltına aldı.

2019’un Ocak ayında transfer olduğu Cardiff City için yola çıkan ve uçak kazasında ölen Arjantinli futbolcu Emiliano Sala’nın soruşturmasında önemli bir gelişme yaşandı. Ölümüyle alakalı kişi gözaltına alındı. Konuyla ilgili açıklama yapan Dedektif Simon Huxter, “Araştırmalar sonucu gözaltına aldığımız kişiye sorularımızı sorduk ve sonrasında serbest bıraktık” ifadelerinin kullandı.

İngiltere polisi, 64 yaşındaki bir adamı Sala’nın ölümüyle ilgili olarak, hukuka aykırı eylem yoluyla kazara adam ölümüne neden olma şüphesiyle gözaltına aldı.

Uçak kazası sonrasında Dorset sahilinde cansız bedenine ulaşılan Sala’nın ölümü yerel polis tarafından araştırılıyordu.

Dedektif Simon Huxter konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Sala’nın ölümünün koşulları hakkında geniş kapsamlı bir soruşturma yürüttük ve Sivil Havacılık Otoritesi de dahil olmak üzere ortak kuruluşlarla çalışmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Tutuklanan kişi hakkında konuşan Dedektif Huxter, “Araştırmanın bir sonucu olarak birçok detayı ve kanıtı değerlendiriyoruz. Bununla ilgili olarak bugün 64 yaşında bir kişiyi tutukladık. Sorularımıza yanıt verdikten sonra serbest bırakıldı” şeklinde konuştu.

Spekülasyon yapılmamasına önem veren Dedektif Huxter, “Bu konu halen devam etmekte olan bir soruşturmaya maruz kalıyor ve medyadan ve halktan ailelere ek sıkıntı yaratabileceklerinden spekülasyondan kaçınmasını rica ediyorum” dedi.

28 yaşındaki Arjantinli santrafor, İngiltere Premier Lig ekibi Cardiff City tarafından 19 Ocak’ta kulüp rekoru olan 15 milyon sterlin karşılığında Nantes’tan transfer edilmişti.

Pilot David Ibbotson ve Sala’nın bulunduğu uçak, 21 Ocak akşamı Fransa’nın Nantes şehrinden Galler’in başkenti Cardiff’e doğru seyir halindeyken Manş Denizi’nde kaybolmuştu.

3 Şubat’ta uçağın enkazının yeri belirlenmiş, 6 Şubat’ta ise çıkarılan cansız bedenin Sala’ya ait olduğu tespit edilmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar