Emeklilikte maaş sistemi değişiyor! Çalışanların da lehine olacak

Emeklilikte maaş sistemi değişiyor! Çalışanların da lehine olacak

Türkiye’de emeklilerin en büyük sorunlarından biri olan yüksek prim ödeyip düşük maaş almak yeni bir düzenleme ile ortadan kalkıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) koordinasyonunda yeni bir emeklilik sistemi üzerinde çalışıldığı öğrenildi.

Yeni sistemde emeklilik maaşlarının hesaplanmasında kullanılan yıllara göre değerlendirilmiş prim sisteminde değişikliğe gidilecek.

tek.jpg

Akşam gazetesinin haberine göre; buna göre, çalışma hayatı boyunca asgari ücretlilerin iki katı kadar prim ödeyen vatandaşlar, hem prim günü hem de ödedikleri prim tutarı kendilerinden az olan vatandaşlarla aynı maaş almaktan kurtulacaklar.

aa.jpg

Yeni düzenlemede emekli kat sayısının nasıl belirleneceği ise henüz netleşmedi. Ancak, emekli kat sayısının artırılması ve prim tutarlarına göre farklılaştırılması bekleniyor. Böylece, yüksek prim ödeyen vatandaşların emekli maaşları da artacak.

sdfgsdg.jpg

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yeni emeklilik sistemi ile ilgili detaylı bilgi vermek için önümüzdeki günlerde bir basın toplantısı düzenleyecek. Bakan Işıkhan, yeni sistemin hem emeklilerin hem de çalışanların lehine olacağını söyledi.

f-001.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar