Emekli ikramiyesi bugün yatacak mı? İşte tahsis numarasına göre 5 bin TL emekli ikramiyesi ödeme tarihleri!

Emekli ikramiyesi bugün yatacak mı? İşte tahsis numarasına göre 5 bin TL emekli ikramiyesi ödeme tarihleri!
5 bin TL emekli ikramiyesi ödemeleri ayrıntıları merak ediliyor. SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklileri ikramiye ödeme tarihlerini sık sık sorgularken, ikramiyenin bugün yatıp yatmayacağı da araştırma konusu oldu.

Milyonlarca emeklinin beklediği ve çalışmayan emeklilere verilecek 5 bin lira ikramiye ödemesinin ne zaman yapılacağı ve bugün hesaplara yatıp yatmayacağı merak ediliyor. Güncel olarak başka gelir ya da aylık almayan ve çalışmayan emeklilere 5 bin lira tutarında ikramiye verilirken; dul ve yetimlere de bu tutarın aylıktaki hisseye göre yapılmasına yarın itibarıyla başlanmış olacak.

5 BİN TL EMEKLİ İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Söz konusu ödemenin yapılma tarihleri de sorgulanıyor.

SSK kapsamında aylık alan kişilere yapılacak ödeme tarihleri şöyle:

Aylık ödeme günü 17,18, 19 olanlar için 11 Kasım,

20, 21, 22 olanlara 12 Kasım,

23, 24, 25, 26 olanlara 13 Kasım,

Bağ-kur ve Emekli Sandığı kapsamında aylık alan kişilere ise 14 Kasım'da yapılacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından çalışmayan emeklilere verilecek 5 bin liralık ikramiye hakkında açıklama geldi. Işıkhan, çalışmalarda sona gelindiğini açıklarken, ödemelerin 15 Kasım’ı geçmeyeceğini ifade etti.

Edinilen bilgiye göre çıkarılan yasaya göre emekli ikramiye ödemesi tek seferlik olacak ve bu sene için ödenmiş olacak. Ayrıca ikramiye çalışan emeklilere verilmeyecek.

Aynı zamanda dul ve yetim aylığı almış olan vatandaşlar da bu ikramiyeden yararlanabilecek. Emeklilere 5 bin liralık ikramiye ödemesi 15 Kasım’a dek gerçekleştirilecek.


ÇALIŞAN EMEKLİLER İKRAMİYE ALACAK MI?


Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından daha önce açıklama yapılmış ve Erdoğan "Hem emekli olup hem de fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimizi kapsam dışı bırakıyoruz. " ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar