Elon Musk Tesla karını açıkladı

Elon Musk Tesla karını açıkladı
Tesla, 2024'ün ilk çeyreğine ilişkin finansal raporunu yayımladı ve sonuçlar beklentilerin altında kaldı.

Tesla, Elon Musk yönetiminde dünyanın önde gelen elektrikli otomobil üreticilerinden biri olarak tanınıyor. Şirketin son birkaç yıl içerisindeki çeyrek bazında düzenli satış ve üretim artışları, istikrarlı bir büyüme sergilemelerine neden oluyordu. Ancak 2024 yılı, Tesla için beklenmedik bir şekilde olumsuz bir başlangıç yaptı.

Son zamanlarda Tesla, 2024 yılının ilk çeyreğine ilişkin üretim ve satış rakamlarını paylaştı ve ciddi bir düşüş yaşadığını duyurdu. Bugün ise aynı döneme ait finansal sonuçlarını açıkladı. Bu açıklamaya göre şirketin kâr ve gelirinde ciddi bir azalma gözlendi.

KÂRDA %55, GELİRDE İSE %9'LUK BİR DÜŞÜŞ YAŞANDI!

Tesla'nın kazanç raporuna göre, şirket 2024 yılının ilk çeyreğinde 1,1 milyar dolar kâr elde etti. Bu, 2023'ün aynı dönemine kıyasla %55'lik bir azalma anlamına geliyor. Ayrıca bu, şirketin son altı yılda yaşadığı en düşük kâr seviyesi olarak dikkat çekiyor.

tesla.jpg

Gelir konusunda ise 21 milyar dolarla %9'luk bir düşüş görüldü. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde 23,3 milyar dolar gelir elde etmişti. Bu düşüşler, Tesla'nın üretim ve teslimat konusunda yaşadığı sorunlar ve elektrikli otomobillere olan talepteki azalma ile ilişkilendiriliyor. Tüm bu faktörler, Tesla'nın kâr ve gelirindeki düşüşü kaçınılmaz kıldı.

Ancak bu düşüşe rağmen Tesla hisseleri büyük bir düşüş yaşamadı. Elon Musk'ın kazanç çağrısında yaptığı açıklama nedeniyle piyasalar olumlu bir şekilde etkilendi. Musk, şirketin uygun fiyatlı otomobillere daha fazla odaklanacağını ve bu araçların 2025'te piyasaya sürüleceğini belirtti. Bu açıklama, Tesla hisselerinin %10'dan fazla yükselmesini sağladı. Yine de, yıllık bazda hisse fiyatları %35 daha düşük seviyede kaldı. Geçmişte 163 dolara kadar çıkan hisse fiyatı, bu haber yazıldığı sırada 144 dolardan işlem görüyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar