Elon Musk interneti kesilen Gazze için harekete geçti: İsrail'den cevap gecikmedi

Elon Musk interneti kesilen Gazze için harekete geçti: İsrail'den cevap gecikmedi
İsrail'in dün gece Gazze'ye havadan ve karadan gerçekleştirdiği saldırılar nedeniyle bölgedeki iletişim ağları koptu. Elon Musk, internet ve iletişim ağı kesilen Gazze için harekete geçtiğini duyurdu. İşte detaylar...

İsrail ve Filistin arasında yaşanan savaş 22. gününde de devam ediyor. İsrail Güç Kuvvetleri'nin dün yaptığı harekat açıklamasının ardından Gazze gece boyunca havadan ve karadan yoğun bombardıman altında kaldı.

İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırılar nedeniyle bölgede iletişim ve internet ağları koptu. İletişimin kesilmesi nedeniyle Gazze'den bilgi almak kısıtlı bir hale geldi. Uluslararası örgütler bir bir bölgelerdeki sorumlularına ulaşamadıklarını açıklarken, milyarlarca kişi Elon Musk'a Starlink uydularını Gazze'ye göndermesi için çağrıda bulundu.

ELON MUSK KARARI VERDİ

Elon Musk, ABD'de Demokrat Kongre Üyesi olan Alexandria Ocasio-Cortez'in, "Yaklaşık 2,2 milyonluk bir nüfusla tüm iletişimin kesilmesi kabul edilemez. Gazeteciler, sağlık çalışanları, insani yardım çabaları ve masumlar tehlike altındadır. Böyle bir eylemin nasıl savunulabileceğini bilmiyorum. Amerika Birleşik Devletleri tarihsel olarak bu uygulamayı kınamıştır" paylaşımına beklenen yanıtı verdi.

Musk, Cortez'e verdiği yanıtında Starlink uydularının Gazze'yi destekleyeceğini belirtti.

Elon Musk'ın yanıtı şöyle:

Starlink, Gazze'deki uluslararası kabul görmüş yardım kuruluşlarıyla bağlantıyı destekleyecek.

muski.png

İSRAİL'DEN YANIT GECİKMEDİ

Elon Musk'ın Starlink uydularıyla Gazze'yi destekleyeceği açıklamasının ardından İsrail İletişim Bakanlığı tarafından Elon Musk'a yanıt gecikmedi.

İsrail İletişim Bakanı Shlomo Karhi, X hesabından Elon Musk'ın destek paylaşımını yanıtlayarak yaptığı paylaşımda Space X ile tüm ilişkilerin kesildiğini duyurdu.

Karhi'nin paylaşımı şöyle:

İsrail bununla mücadele etmek için elindeki tüm imkanları kullanacaktır.

HAMAS burayı terörist faaliyetler için kullanacak. Bu konuda hiç şüphe yok, biz bunu biliyoruz, Musk da biliyor. HAMAS IŞİD'tir.

Belki de Musk bunu kaçırılan bebeklerimizin, oğullarımızın, kızlarımızın, yaşlılarımızın serbest bırakılması şartına bağlamak isteyebilir. Hepsi!

O zamana kadar ofisim Starlink'le tüm bağlarını kesecek.

karhi.png

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar