Elektronik sigaralar için harekete geçildi! Resmen yasaklandı

Elektronik sigaralar için harekete geçildi! Resmen yasaklandı
İngiltere hükümeti, tütün ve elektronik sigara ürünlerinin satışlarına yönelik çeşitli önlemler aldı. Bu kapsamda, ülke genelinde tek kullanımlık elektronik sigaraların çocuklara satışı tamamen yasaklanacak.

İngiltere Başbakanlık Ofisi tarafından 10 Numara'da yapılan açıklamada, son üç yılda elektronik sigara kullanan çocuk sayısının üç katına çıktığına dikkat çekilerek, 11-15 yaş aralığındaki çocukların yüzde 9'unun elektronik sigara kullandığı belirtildi. Özellikle son iki yılda 11-17 yaş arası çocukların tek kullanımlık elektronik sigara kullanımında yaşanan yüzde 900'lük artış dikkat çekti.

depositphotos-490396288-l-2015.jpg

ÇOCUKLARA SATIŞI YASAKLANACAK

Alınan kararlar arasında, elektronik sigaralardaki aroma miktarının azaltılması, paketlerin daha az dikkat çekici hale getirilmesi ve marketlerde sergilenmemesi gibi önlemler içeriyor. Ayrıca, nikotin içeren sigara dışı ürünlerin de çocuklara satışı yasaklanacak.

ÇOCUKLARA SATANLARA 96 BİN LİRA CEZA UYGULANACAK

Elektronik sigara ve benzeri ürünleri çocuklara satanlara ise 2 bin 500 sterlin (yaklaşık 96 bin lira) ceza uygulanacak. Elektronik sigara kaçakçılığı ve yerel satışları engellemek amacıyla 30 milyon sterlinlik (yaklaşık 1,1 milyar lira) bir bütçe ayrılacağı da belirtildi.

Geçen yıl alınan önlemlerle birlikte, 2009 sonrası doğan neslin hayatları boyunca tütün ve elektronik sigara ürünleri alamamasını hedefleyen İngiltere hükümeti, "ilk sigarasız nesil" vizyonunu desteklemek amacıyla sigara alma yaşının her yıl artırılmasını içeren bir dizi önlemi hayata geçirmişti. Bu çerçevede, önümüzdeki beş yılda sigara kaçakçılığıyla mücadele, satış standartlarının düzenlenmesi ve satış denetimlerini güçlendirmek üzere 100 milyon sterlinlik bir fon oluşturulacak.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar