Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldı

Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldı
YSK'nın kararıyla mazbatası iptal edilen ve 23 Haziran'da tekrar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu mazbatasına ikinci kez kavuştu.

Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ndeki İl Seçim Kurulu’na gelerek mazbatasını alan Ekrem İmamoğlu birazdan Saraçhane’ye geçecek.

Saat 18.30'da Saraçhane'deki İBB binasında devir-teslim töreni yapılacak ve İmamoğlu mührüne kavuşarak resmen İBB Başkanı olacak.

Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasını almadan önce yaptığı konuşmasından satır başları;

Her şeyden önce milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Türkiyemizin lokomotif kenti. Elbette bu seçim sürecinde tam da il seçim kurulundayken hem sayın başkana ve heyetine hem de çalışma arkadaşlarına, hem de 39 ilçenin heyetlerine ve çalışma arkadaşlarına, tüm ilçelerde görev yapan sandık kurulu üyelerine, demokrasinin en iyi teminatı olan, her demokrasi neferine yürekten teşekkür ediyorum.

Bugünkü mazbatamda, çoğunluğu kadın olan bir heyetin imzasıyla görevimi teslim alacağım. Bu aynı zamanda bize bence kamu yönetiminde, yapacağımız görevlerde cinsiyet eşitliği adına, kadınların toplumdaki yeri adına da değerli bir mesajdır. Bu konuda da gerekeni yapacağımı, günün ilk mesajı olarak paylaşmak isterim.

mzbt.jpg

VALİ YERLİKAYA'DAN GÖREVİ DEVRALDI

Mazbatasını alan İmamoğlu'nun bir sonraki durağı Saraçhane'deki İBB Başkanlığı oldu. İmamoğlu, devir teslim töreni için Saraçhane'ye geldi. 

Yerlikaya,devir-teslim töreninde “Görevimi şimdi Sayın İmamoğlu’na devrediyorum. Kendisini tebrik ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

İmamoğlu şöyle konuştu;

İBB'nin mührünü devraldım, daha önce de mazbatamızı almıştık. Böyle kadim bir kente belediye başkanlığı yapmanın kutsallığını herkes biliyor ve hissediyor. Şu anda en fazla hisseden benim diye düşünüyorum. Bu şehrin tarihine, maneviyatına, geçmişten bugüne her şeyine sahip çıkacak, doğrular yapmaya çalışacak yanlışlar yapmaktan sakınacak bir yönetim anlayışını ortaya koymayı istiyorum. İstanbul’umuzun çok şeye ihtiyacı var, Allah mahcup etmesin.

yerlikaya.jpg

İBB BİNASI ÖNÜNDE ON BİNLERE SESLENDİ

Mazbatasını almasının ardından, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan görevi devralan Ekrem İmamoğlu, Saraçhanedeki İBB Binası önünde toplanan on binlere hitap etti.

İmamoğlu'na eşi Dilek İmamoğlu, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da eşlik etti.

İmamoğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle;

"Nasılsın İstanbul? Hepinizi çok seviyorum hepinizi… İyi ki varsınız. İyi ki bu milletin birer ferdiyiz. (Ekrem başkan sesleri)

Bu güzel bayrağın, bu güzel gök kubbenin altında, Cumhuriyete ve demokrasiye inanmanın geçmişten bugüne tüm değerlere sahip çıkmanın, o gururu yaşamanın büyük bir keyfi içerisindeyim."

imamoglu1.jpg

"Bugün demokrasi bayramı, bugün İstanbul’un bayramı… Hep birlikte çok güzel işler başaracağımızın müjdesi olan bir gün bugün. İstanbul’a hayırlı olsun.

31 Mart gecesi birileri saati durdurmak istedi. Durdurmak istedikleri saati 23 Haziran’da millet çalıştırdı. Saatleri durdurarak zamanın akışını önleyemezsiniz. Milletin iradesini hiçbir güç geri çeviremez. Milletin iradesini hiç kimse ama hiç kimse yok sayamaz. Milletin emanetini iade etmeye çalışırsanız, millette öyle bir karar alır ki bunun önünde hiç kimse ama hiç kimse duramaz. Sizler bunu ispat ettiniz. 

Milletin iradesini yok sayanlara İstanbul size dedi öyle bir ders veriyorum ki alın 806 bin defa millet iradesini İmamoğlu’na teslim ediyor.

İstanbullu bir avuç insana, demokrasiye sıkıntı vermek isteyen bir avuç insana öyle bir ders verdi ki ‘Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın demokrasi’ dedi. 

İstanbul bu millete büyük bir öz güven kazandırdı. İstanbullu dedi ki benim adalet  duygularımla oynayamazsınız. İstanbullu dedi ki ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ dedi. İstanbullu 23 Haziran’da Cumhuriyete ve demokrasiye olan bağlılığını tescilledi. Bu tescil tüm dünyaya da şunu gösterdi Türkiye herhangi bir ortadoğu ülkesi değildir. Türkiye damarlarına kadar demokrasiye inanmıştır.

İstanbullu sadece bize oy verenler değil bütün İstanbullular tüm barışçıl duygularla adalete inanan tüm duygularıyla sandığa gitmesi en güzel günü İstanbul ve Türkiye’ye yaşatması. O bakımdan çok değerli. O yüzden ben bu şehrin 16 milyon insanına teşekkür ediyorum. Hiç ayırım yapmaksızın. Hep beraber demokrasiye verilen zararı tamir ettik. Hep beraber demokrasiyi hiçe sayanları bir kez daha milletçe yok saydık. Yok hükmündedir o bir avuç insan.

Evladı olduğum, beni yetiştiren ve bugüne getiren Cumhuriyet Halk Partisi'ne teşekkür ediyorum. Genel Başkanım sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür ediyorum. İttifak partimiz İYİ Parti'ye çok teşekkür ediyorum. Saygıdeğer genel başkanı sayın Meral Akşener'e teşekkür ediyorum. Partilerimizin tüm çalışanlarına, emekçilerine, her iki il başkanıma, onların nezdinde ilçe başkanlıklarına, kadın, gençlik kollarına, milletvekillerine, parti meclisi üyelerine, genel başkan yardımcılarına çok ama çok teşekkür ediyorum. Canan Kaftancıoğlu'na, Buğra Kavuncu'ya teşekkür ediyorum.

imamoglu2.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar