E,C,B ve demir zengini: Tek bir kaşıkta öksürüğü bıçak gibi kesiyor

E,C,B ve demir zengini: Tek bir kaşıkta öksürüğü bıçak gibi kesiyor
İlk olarak Mezopotamya'da yapılan tahin, bütün dünyaya yayıldı. Öksürüğü kestiği ve demir açısından oldukça faydalı olduğu bilinen tahinin bütün faydaları

Özellikle kış aylarında sıkça görülen öksürüğün etkili bir çözümü olarak gösterilen tahin, düzenli tüketildiğinde vücuttaki iltihabı atarak bağışıklık sistemini destekliyor. Uzmanlar, tahinin içerdiği E, C ve B grup vitaminleri, lif, sağlıklı yağ, protein, kalsiyum gibi zengin besinlerle vücut üzerinde bir dizi olumlu etkiye sahip olduğunu belirtiyor.

İşte tahin tüketildiği anda vücutta meydana gelen değişimler:

tahin-2.jpg

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR:

Tahin, içerdiği besin öğeleri sayesinde bağışıklık hücrelerini artırarak vücut savunma sistemini güçlendirir. Kansere karşı koruyucu özellikleriyle bilinir.

SOĞUK ALGINLIĞINA KARŞI ETKİLİDİR:

Düzenli tüketildiğinde, tahin vücuttaki iltihabı azaltarak soğuk algınlığına karşı koruma sağlar. Günde bir kaşık tahin, boğaz enfeksiyonlarına ve öksürüğe karşı etkilidir.

tahin-3.jpg

KALP SAĞLIĞINI DESTEKLER:

Oleik asit bakımından zengin olan tahin, kalp sağlığını destekler. Kolesterol seviyelerini düşürür ve kan basıncını kontrol altında tutmaya yardımcı olur.

KEMİK SAĞLIĞINI KORUR:

Güçlü bir kalsiyum kaynağı olan tahin, özellikle çocukluk döneminde tüketildiğinde kemik sağlığını korur ve geliştirir.

tahin-5.jpg

DEMİR EKSİKLİĞİNİ ÖNLER:

Tahin, demir bakımından zengin içeriğiyle demir eksikliği anemisini önlüyor. Vücuttaki oksijen taşınmasını ve enerji üretimini destekler.

ANTİOKSİDAN ETKİSİ:

Antioksidan açısından zengin olan tahin, hücreleri oksidatif stresten koruyarak genel sağlığı iyileştirir ve yaşlanma sürecini yavaşlatır.

resim-2024-02-03-115329938.png

SİNDİRİM SİSTEMİNİ DÜZENLER:

Yüksek lif içeriğiyle tahin, sindirim sistemi sağlığını destekler, sindirim sürecini düzenler ve kabızlık gibi sorunları önler.

ENERJİ VERİCİ VE TOKSİN ATICIDIR:

İçerdiği sağlıklı yağlar ve protein sayesinde tahin, enerji verici bir besin olarak yorgunlukla mücadeleye yardımcı olurken, aynı zamanda toksinleri vücuttan atar.

ALZHEİMER HASTALIĞINA KARŞI KORUYUCUDUR:

Tahinin, yaşlanmaya bağlı olarak ortaya çıkan Alzheimer hastalığına karşı koruyucu etkisi bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar