EBYÜ’de Kazım Karabekir Paşa konferansı gerçekleştirildi

EBYÜ’de Kazım Karabekir Paşa konferansı gerçekleştirildi
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi'nde (EBYÜ), Kurtuluş Savaşı'nın önde gelen komutanlarından Kazım Karabekir'in kızı Timsal Karabekir'in katılımıyla gerçekleştirilen bir konferans, büyük ilgi gördü.

"Kazım Karabekir Paşa" adıyla düzenlenen bu etkinlik, Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Programa EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. A. Ercan Ekinci, Prof. Dr. Adem Başıbüyük ve Prof. Dr. Çağrı Çırak, Genel Sekreter Doç. Dr. M. Cihat Özgenel, Vali Yardımcısı Ömer Özbay, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutan Vekili Tuğg. İsmail Yayan ile birlikte çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Konferansta, Kurtuluş Savaşı'nın önemli komutanlarından Kazım Karabekir'in kızı Timsal Karabekir, milletimizin işgalden kurtuluş sürecinde yaşadığı zorlukları ve babasıyla birlikte verdiği kahramanca mücadeleyi anlattı. Karabekir, dedesinin arşivinde yer alan fotoğraflara atıfta bulunarak, gençlere tarihi belgelerle öğrenmeleri gerektiğini vurguladı. "Belgesi olan tarihi okuyacaksınız, yoksa gerçekten tarihten öte bir roman okumuş olursunuz" şeklindeki tavsiyesiyle gençlere önemli bir mesaj iletti.

Timsal Karabekir, merhum babası Kazım Karabekir'i, onun arşivindeki fotoğraflarla anlattı ve babasının sancak Kur'an-ı Kerim'inden bahsetti. Konuşmasında Sarıkamış Harekâtı, Çanakkale Savaşı ve Kurtuluş Savaşı dönemine dair yaşananları anlatarak katılımcıların büyük ilgisini çekti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar